DOLAR 32,4099 -0.27%
EURO 34,8123 -0.13%
ALTIN 2.419,14-0,13
BITCOIN 1876158-4,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kızılyürek tutuklanmayacak mı?

Kızılyürek tutuklanmayacak mı?

ABONE OL
03 Aralık 2019 13:21
Kızılyürek tutuklanmayacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- PKK/PYD terör örgütlerinin propagandasını yapan AKEL AP milletvekili Kızılyürek konferans vermek için KKTC’ye geliyor.
Barış Pınarı Harekatı’nın devam ettiği günlerde, Avrupa Parlamentosu’nda boynuna terör örgütlerinin simgesi olan renkleri içeren puşi takan Kızılyürek, PKK/PYD terör örgütlerine destek verirken, bu terör örgütlerinin propagandasını yapmıştı.
PKK ile PYD , Bakanlar Kurulu kararıyla “terör örgütleri” listesinde yer alırken, KKTC yasalarına göre terör örgütlerinin propagandasını yapmak suç sayılıyor. Buna göre de Kızılyürek’in tutuklanması ve yargılanması gerekiyor.
AKEL’in Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek ve Sivil Toplum Örgütleri “Kıbrıslı Türklerin Nereye” isimli konferans düzenliyor.
Kızılyürek, “Kıbrıs’ın içinde bulunduğu süreci her açıdan tartışmak, Kıbrıslı Türklerin sorunlarını yurttaşlar ile birlikte tespit etmek ve bu sorunlara çözüm bulabilmek amacı ile” bir “Yurttaşlar İnisiyatifi” başlattı.
Ofisinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu inisiyatifin ilk adımı olarak Kızılyürek, mevcut sorunları ortaya koyabilmek amacıyla sivil toplum örgütleriyle iş birliği içinde “Kıbrıslı Türkler Nereye” isimli tam günlük bir konferans düzenleyecek.
Konferansta “Ekonomik Boyut, Sosyal Boyut ve Siyasi Boyut” ana başlıkları altında “Ekonomik Kalkınma, Yolsuzluk Algısı, Eğitim, İnsan Hakları, Federasyon, AB ve Türkiye ile ilişkiler” vb. konular tartışılacak ve bu tartışmalardan çıkacak sonuç AP üyesi Niyazi Kızılyürek tarafından Avrupa Birliği (AB) gündemine taşınacak.
Konferans, 14 Aralık Cumartesi günü Merit Lefkoşa Hotel’de 09.30-17.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Bu arada akademisyenlerin, sahada çalışan profesyonellerin ve aktivistlerin sunum yapacağı panellerin ardından sonuç bildirgesini yurttaşlar ile birlikte oluşturmak için 3 paralel atölye çalışması düzenlenecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.