DOLAR 32,4822 -0.08%
EURO 35,0528 0.16%
ALTIN 2.420,76-0,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kızılyürek yeniden açıkladı;   Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyorum

Kızılyürek yeniden açıkladı; Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyorum

ABONE OL
08 Mayıs 2019 11:59
Kızılyürek yeniden açıkladı;   Kıbrıslı Türkleri temsil etmiyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- AKEL’in AP milletvekili adayı Niyazi Kızılyürek, DİSİ tarafından yapılan saldırından dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun kendisine bir özür borçlu olduğunu söyledi.
Fileleftheros gazetesine açıklama yapan Kızılyürek, DİSİ’nin herhangi bir dayanağı olmaksızın kendisine karşı kara kampanya yürüttüğümü belirtti.
Seçim kampanyasında, dinleyicilerin Kıbrıslı Türkler veya Kıbrıslı Rumlar olmasına bağlı olarak “çifte dillilik” yaptığı suçlamaları ret eden Kızılyürek, eleştirinin kendisiyle ilgili olduğunu ancak kendisinin adlandırmaktan kaçınıldığını belirtti.
KKTC’deki seçim kampanyasını diğer AKEL adaylarıyla birlikte yürüttüğünü ifade eden Kızılyürek, söylemek istediği tek şeyin, AKEL’in bu seçim kampanyasında çift dilliliğe sahip olduğu iddiasının herhangi bir dayanağının bulunmadığı yönünde olduğunu ifade etti.
DİSİ ve bu tezi benimseyenleri, kanıt bulmaya ve bunu kanıtlamaya çağıran Kızılyürek, aday olduğu ilk andan itibaren, Kıbrıslı Türklerle iletişim kurarak, Türkçe olarak, “Kıbrıslı Türk toplumunu temsil etmeyi istemediğini ve arzulamadığını, AP milletvekillerinin, kendilerine oy veren Avrupalı vatandaşları temsil ettiğini” vurguladığını belirtti.

Kıbrıslı Türkleri, Kıbrıslı Rumlar gibi kendisine oy vermeye çağırdığını çünkü kendisinin federalist olduğunu ve federalist Kıbrıs’ı savunan biri olarak iki toplumun barış içinde birlikte yaşayacağına inandığını söyleyen Kızılyürek, “Bu değerlere inanmayanlar bana oy vermesin” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.