DOLAR 32,5218 0.21%
EURO 34,7650 0.06%
ALTIN 2.487,711,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC ayin yerine döndü

KKTC ayin yerine döndü

ABONE OL
11 Aralık 2018 21:10
KKTC ayin yerine döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Ay. Georgios Kserinos Kilisesinde ayin yapıldı. .

Ayini Kıbrıslı Rumlar, Kıbrıslı Türkler ve Rum kesiminden birçok resmi kişinin izlediğini yazan Fileleftheros gazetesi, ayini “Konstantia Mağusa Metropoliti” Vasilios’un yönettiğini kaydetti.

Rum kesiminden birçok kişinin Derinya sınır kapısından geçerek ayine gittiğini yazan gazete, dünkü ayinin “göçmen olup hayatını kaybedenlere adandığını” belirtti.

Gazeteye göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu ayinin ardından yaptığı açıklamada, dini niteliğe sahip bu ortak etkinliğin sembolize ettiği şeylere atıfta bulunurken, “Mağusa Kentimiz” inisiyatifi grubu sözcüsü Pavlos Yakovu ise açıklamasında, kilisedeki “Agias Annis” yortusu etkinliğini, Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin karşılaşma noktası olarak niteledi.

Rum hükümetini temsilen ise, etkinliğe Rum Bakanlar Kurulu Sekreteri Theodosis Çiolas’ın katıldığını yazan gazete, Çiolas’ın “benzer ayinlerin işgal altındaki Kıbrıs’ın tümünde yapılmasını umduğunu söylediğini” iletti.

Mağusa İnisiyatifi aktivisti Serdar Atay açıklamasında, en kısa zamanda Kıbrıs sorununun çözülmesini istediğini belirtirken, sözde “Maraş” Belediye Başkanı Aleksis Galanos ise açıklamasında, daha iyi günler için çalışma ümidi ve kararlığını dile getirdi.

“Konstantia Mağusa Metropoliti” Vasilios ise açıklamasında, “kendilerinin bunu bir çözüm olarak değil geçici bir durum olarak addettiklerini ve kendileri için çözümün, ayinlerini tüm kiliselerinde gerçekleştirmek olduğunu” öne sürdü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.