DOLAR 32,3343 0.25%
EURO 35,1415 0.01%
ALTIN 2.302,621,12
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“KKTC postası dünya tarafından tanınıyor”

“KKTC postası dünya tarafından tanınıyor”

ABONE OL
06 Ocak 2021 10:52
“KKTC postası dünya tarafından tanınıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, Posta Dairesi’nin 57 yıldır tarihi bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, KKTC’den gönderilen postaların ulaştığı ülkelere Kıbrıs Türk kültürünü ve tarihini taşıdığını belirtti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel, KKTC Posta Dairesi’nin kuruluşunun 57’nci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, geçmişte yaşanan imkansızlıkların ve geçirilen süreçlerin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, Kıbrıs Türk postasının dünyaya açılmak açısından önemli rol üstlendiğini vurguladı.
Posta Dairesi’nin bugün uluslararası altyapısıyla, dünya çapında hizmet veren bir kurum haline geldiğini dile getiren Üstel, “Kıbrıs Türk Postaları uluslararası alanda kabul görmüş bir kurumdur” dedi.
KKTC Postası’nın ve pullarının dünyaya açıldığına değinen Üstel, “Bu durumun KKTC’yi tanımayan ve tanımak istemeyenlere örnek olması gerekir. Şöyle ki, pullarımız, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi haricindeki tüm dünya ülkeleri tarafından tanınmaktadır” dedi.
Üstel, posta tarihinin aynı zamanda toplumların da tarihini yansıttığına dikkat çekerek, Posta Dairesi’nin 57 yıldır Kıbrıslı Türklerin haberleşme ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.
Bakan Üstel, bu hizmetleri Posta Dairesi’nin kuruluşundan bu yana büyük özveriyle sunan, emek veren tüm posta görevlilerini kutladı ve teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.