DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2071475-2,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC ve Kıbrıs sorunu…  “İkili Siyasi İşler Genel Müdürlükleri” ilgilenecek
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • KKTC ve Kıbrıs sorunu… “İkili Siyasi İşler Genel Müdürlükleri” ilgilenecek

KKTC ve Kıbrıs sorunu… “İkili Siyasi İşler Genel Müdürlükleri” ilgilenecek

ABONE OL
11 Temmuz 2018 19:37
KKTC ve Kıbrıs sorunu…  “İkili Siyasi İşler Genel Müdürlükleri” ilgilenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkili Siyasi İşler Genel Müdürlükleri, coğrafi görev alanlarındaki ülkelerle ikili düzeydeki siyasi ilişkiler ile bölgesel nitelikli siyasi örgütlerle ilişkileri ve iş birliği için gerekli çalışmaları yapacak ve koordine edecek. Söz konusu müdürlük, ayrıca Yunanistan ile siyasi ve ekonomik ilişkileri yürütecek, KKTC ile ilişkileri ve iş birliğini geliştirecek ve Kıbrıs sorununa ilişkin gelişmeleri izleyerek, gerekli politikanın belirlenmesi için çalışmalar yürütecek

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında, TC Dışişleri Bakanlığı’nın teşkilat yapısıyla görev ve yetkileri de belirlendi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, uluslararası hukukun ve uluslararası hukuk içtihadının gelişimine yönelik süreçleri takip etmek ve bu süreçlere iştirak etmek, Cumhurbaşkanını dış dünyadaki gelişmeler ve değişen şartlar konusunda bilgilendirmek, yurt dışında yaşayan vatandaşların hak ve menfaatlerini korumak ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yürütmek, ülke dışındaki vatandaşlara ve tüzel kişilere destek, yardım ve konsolosluk himayesi sağlamak bakanlığın bazı görev ve yetkileri arasında sayıldı.
KKTC VE KIBRIS SORUNU

Bakanlığın merkez teşkilatı 26 hizmet biriminden oluşacak. Bu birimlerden biri olan İkili Siyasi İşler Genel Müdürlükleri, coğrafi görev alanlarındaki ülkelerle ikili düzeydeki siyasi ilişkiler ile bölgesel nitelikli siyasi örgütlerle ilişkileri ve iş birliği için gerekli çalışmaları yapacak ve koordine edecek. Söz konusu müdürlük, ayrıca Yunanistan ile siyasi ve ekonomik ilişkileri yürütecek, KKTC ile ilişkileri ve iş birliğini geliştirecek ve Kıbrıs sorununa ilişkin gelişmeleri izleyerek, gerekli politikanın belirlenmesi için çalışmalar yürütecek.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.