DOLAR 32,4071 0.22%
EURO 35,1035 -0.05%
ALTIN 2.325,440,27
BITCOIN 2267552-1,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de bir misyoner…  Türk-İslam düşmanı

KKTC’de bir misyoner… Türk-İslam düşmanı

ABONE OL
17 Aralık 2018 09:58
KKTC’de bir misyoner…  Türk-İslam düşmanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Dünya Kiliseler Birliği’nin organize ettiği “Dinlerarası Diyalog” çalışmalarını yürüten Salpy Eskidjian’ın gerçek kimliği ortaya çıktı.

Enosis hedefli 21 Aralık 1963 katliamında, Rumların Lefkoşa’da Arabahmet Mahallesi’ne yaptıkları saldırılara rehberlik eden Ermeni Eskidjian alesinin kızı olan Salpy Eskidjian, Dünya Kiliseler Birliği tarafından “Türk-İslam düşmanı” olarak eğitildi

İsveç, Beyrut ve Lübnan’da çeşitli görevlerde bulunan Salpy Eskidjian, 2005 yılında Dünya Kiliseleri Genel Sekreteri’nin “Özel Temsilcisi” olarak Kudüs’e atandı. “Dinlerarası Diyalog” adı altında Filistin mücadelesine büyük darbe vurdu

Kudüs’teki görevini “başarıyla” tamamlayan Salpy Eskidjian, 2009 yılında Kıbrıs’a gönderildi. Güney Kıbrıs’taki İsveç Büyükelçiliği’nin himayesinde, “Kıbrıs Barış Süreci Dinsel Platform” ve “Dayanışma Evi” adlı oluşumları kurdu. Halen, “Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi”nin İdari Kooordinatörü olarak “Dinlerarası Diyalog” çalışmalarını yürütüyor

Enosis hedefli, 21 Aralık 1963’te Rum saldırılarının başladığında, Lefkoşa’daki Ermeni Kilisesi’nden Türk bölgesine uzanan tünellerin ortaya çıkmasından sonra, Arapahmet Mahallesi’nde yaşayan Ermeniler Rum tarafına kaçmıştı. Ermeni Kilisesi’nin yakınlarında bulunan Rüstem Pastanesi’nin hemen yanındaki evde yaşayan Eskidjian ailesi de bunlardan biriydi. Eskidjian ailesi Rum tarafına yerleştikten sonra kızları Salpy Eskidjian dünyaya geldi.
Salph Eskidjian ailesi tarafından Türk, Türkiye ve İslam düşmanı olarak yetiştirildi. Dünya Kiliseler Birliği tarafından keşfedilen Salpy “Dinlerarası Diyalog” uzmanı olarak eğitildi. İngilizce, Ermenice, Yunanca, Fransızca ve İspanyolca olmak üzere pek çok dil konuşan Salp Eskidjian , dünyanın pek çok ülkesinde çeşitli görevlerde bulundu.
1989-1994 yılları arasında Beyrut ve Lübnan’da görev yaptı 1995- 2005 yılları arasında ise İsveç Kilisesi ve Norveç Kilisesi’ne bağlı olarak çeşitli görevlerde bulundu. Görevlerini başarıyla yerine getiren Salpy Eskidjian, 2005 yılında Dünya Kiliseleri Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi olarak Kudüs’e atandı.
Bu görevini de başarıyla tamamlayan Salph Eskidjian , 2009 yılında Kıbrıs’a gönderildi. Güney Kıbrıs’taki İsveç Büyükelçiliği’nin himayesinde bulunan “Kıbrıs Barış Süreci Dinsel Platform” ve “Dayanışma Evi” adlı oluşumların kurulmasına öncülük etti. Daha sonra ise “Dayanışma Evi”ne bağlı olarak çalışmalar yürüten “Kıbrıs Barış Sürecinde Dini Yol Ofisi”nin (RTCYPP) İdari Koordinatörü oldu. Bu görevine başlayınca, ilk olarak Arapahmet Mahallesi’nde bulunan eski evlerini ziyaret etti. Yanında bulunan İsveçli diplomatlara “bu yasa dışı devlet yıkılacak, evlerimize geri döneceğiz, Ermeni Kilisesi’nin avlusuna 1916 yılında dikilen ve daha sonra Türkler tarafından yok edilen soykırım anıtını yeniden dikeceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.