DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de bulunan DSP Genel Başkanı Aksakal, BRT’yi ziyaret etti

KKTC’de bulunan DSP Genel Başkanı Aksakal, BRT’yi ziyaret etti

ABONE OL
14 Kasım 2022 18:34
KKTC’de bulunan DSP Genel Başkanı Aksakal, BRT’yi ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

39. Kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın daveti ile KKTC’de bulunan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Bayrak Radyo Televizyon Kurumunu ziyaret etti.

Kurum müdürü Meryem Özkurt ile görüşen Aksakal, Kıbrıs konusunun DSP’nin kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı.

14 Kasım’ın DSP’nin 37. Kuruluş yıldönümü olduğunu belirten Aksakal, bunun tesadüfi bir tarih olmadığını, Bülent Ecevit’in Demokratik Sol Parti’yi kurarken KKTC’nin kuruluş tarihinden bir gün önceyi seçtiğini ifade etti.

Aksakal, Kuruluşundan bu yana KKTC bayrağının partinin önünde dalgalandığını da belirtti.

DSP Genel Başkanı “Türkiye’de kapısında KKTC bayrağının dalgalandığı tek parti DSP’dir. DSP bayrağı, Türk bayrağı ve KKTC bayrağı yan yana dalgalanmıştır ve hiçbir zaman da inmemiştir. Sonsuza kadar da inmeyeceğine inanıyorum” dedi.

Kıbrıs’ın sadece Türkiye için değil dünya siyaseti için de büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Aksakal, uzun yıllar federal bir çözüm için çalışıldığını ancak küresel emperyalist sistemin adanın tümüne sahip olma arzusunu bastıramadığını ifade etti.

DSP Genel Başkanı Aksakal, iki devletli, egemen eşitliğe sahip yapının mutlaka kurgulanması gerektiğini de kaydetti.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın KKTC’ye gözlemci statüsü vermesinin doğru bir karar olduğunu söyleyen Aksakal, en kısa sürede KKTC’nin tüm dünya ülkeleri tarafından tanınması sürecinin başlayacağına inanç belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.