DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerin doğru… Anastasiadis Akıncı’yı istiyor
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerin doğru… Anastasiadis Akıncı’yı istiyor

KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerin doğru… Anastasiadis Akıncı’yı istiyor

ABONE OL
03 Ocak 2020 09:58
KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerin doğru… Anastasiadis Akıncı’yı istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak dış güçler ile Rum’un müdahalesi başladı.
Kıbrıs konusunda istedikleri çözüm şeklini dayatmaya çalışan emperyalist güçler, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik olarak harekete geçerken, AB ve ABD’li diplomatlar da “projeler ve yardım” adı altında sivil toplum örgütlerini, sendikaları ve basın kuruluşları ile köy muhtarlarını ziyarete başladı.
Bu ziyaretlerde KKTC’de Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ele alınırken, “ihtiyaçların karşılanması” adı altında AB ve ABD’nin denetimindeki fonlara “iki toplumlu etkinlikler” adı altında başvurulması istendi.
Bu arada, seçime yönelik olarak algı operasyonlarını yürütecek olan bazı TV kanalları ile bazı yayın organlarına da Annan Planı ile ilgili referandum sürecinde olduğu gibi özel bir fon ayrıldığı öğrenildi.
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ise kendisine sorulan “Kuzey Kıbrıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimini kimin kazanmasını isterseniz” sorusuna yanıtlarken, Mustafa Akıncı’yı işaret ederek, şöyle dedi;
“Akıncı’nın iyi niyetine inanıyorum. İyi niyetli olduğundan kuşkum yok. Güvenlik ve asker konusunda bizi tatmin edecek bir çözüm bulmak için müzakerelerde ilerleme kararlılığında bir liderin Kuzey Kıbrıs’ta seçilmesini arzu ederim.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.