DOLAR 32,4580 -0.11%
EURO 34,7476 -0.68%
ALTIN 2.436,300,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de devlete sövene para

KKTC’de devlete sövene para

ABONE OL
05 Temmuz 2019 10:16
KKTC’de devlete sövene para
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Yönetimi, devlete, Yunanistan’a ve Helen değerlerine karşı yayın yapan gazetelere devlet katkısı verilmesini durdururken, KKTC’de ise devlete, Türkiye’ye ve ulusal değerlere saldıran gazeteler ile TV kanallarına devlet katkısı veriliyor.
Rum Sayıştay Başkanı , füze parçalarının düşmesi olayında “Vuno” köyü yerine “Taşkent” adını kullanan Güney Kıbrıs’taki Cyprus Mail gazetesi hakkında soruşturma başlatırken, bu gazeteye verilen devlet katkısının durdurulması da gündeme geldi.
Güney Kıbrıs’ta devlet katkısı alan gazeteler Rum devleti, Yunanistan ve Helen değerlerine karşı yayın yapamaz. Aksi bir durumda devlet katkısı hemen durdurulur
KKTC’de ise devlete, Türkiye’ye ve ulusal değerlere karşı yayın yapan gazeteler ile TV kanallarına devlet tarafından para veriliyor ve bunların yaptıkları yayınlar denetlenmiyor. Bu arada hangi gazetelere her ay ne kadar para verildiği de hala açıklanmış değil.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.