DOLAR 32,5994 0.37%
EURO 34,8727 0.39%
ALTIN 2.494,660,42
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de FETÖ ile mücadele engelleniyor

KKTC’de FETÖ ile mücadele engelleniyor

ABONE OL
17 Temmuz 2019 14:23
KKTC’de FETÖ ile mücadele engelleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Terörle mücadele yasasının çıkarılmasının engellenmesi, KKTC’de FETÖ ile mücadeleyi sekteye uğratıyor.
FETÖ terör örgütünün Türkiye’de 15 Temmuz 2016’de gerçekleştirdiği darbe kalkışmasından sonra, FETÖ terör örgütüne yönelik olarak KKTC Meclisi’ne beş güvenlik içerikli yasa teklifi götürüldü. Ama bunlardan bir teki bile Meclis’ten geçmedi.
Dönemin Büyükelçisi Derya Kanbay da, FETÖ darbe kalkışmasının 2. yıldönümünde düzenlediği basın toplantısında KKTC’de terörle mücadele yasasının olmamasına dikkat çekerken, şöyle demişti;
“KKTC hukuk ve yargı sisteminde terör suçu ve tanımı yok, dolayısıyla terör örgütü üyesi bir KKTC vatandaşı yakalanması halinde yargılanamıyor. Bu eksikliğin giderilmesini talep ettik ancak bu konuda ciddi bir girişim yapılmadı. Mesele burada pürüzleniyor”.
Büyükelçi Başçeri de 15 Temmuz günü düzenlediği basın toplantısında “KKTC’de FETÖ ile mücadelede tamamıyla başarıya ulaşılmadığını” belirtirken, bunun nedenini de şöyle açıkladı;
“KKTC yasalarında terör suçu tanımı yok. Terörle mücadele yasası olmaması KKTC’de yapılan çalışmaların akıbeti açısından soru işaretleri yaratıyor. Terörle mücadele yasası olmaması nedeniyle KKTC ya da TC-KKTC ortak yurttaşlarına yönelik kovuşturma yapılamıyor”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.