DOLAR 32,6007 0.38%
EURO 34,8018 0.18%
ALTIN 2.494,370,41
BITCOIN 21163606,78%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de  FETÖ operasyonu… Eski  Bakan hakkında soruşturma

KKTC’de FETÖ operasyonu… Eski Bakan hakkında soruşturma

ABONE OL
20 Mayıs 2019 12:51
KKTC’de  FETÖ operasyonu… Eski  Bakan hakkında soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Geçmişte Bakanlık görevinde bulunan bir siyasinin, FETÖ’nün KKTC yapılanmasında önemli görevlerde bulunan Y.Ç. adlı bir bayanla çok yakın ilişkiler içerisinde bulunduğunun belirlenmesinden sonra hakkında soruşturma açıldığı bildirildi
Öğrenci olarak KKTC’de bulunan Y.Ç. adlı bayanın, FETÖ’nün KKTC yapılanmasında “Büyük Abla” olarak öğrenci evleri ile yurtlarını yönettiği ve finans işlerini organize ettiği tespit edildi. Türkiye tarafından Kırmızı Bülten’le aranan Y.Ç. adlı bayan geçtiğimiz haftalarda tutuklanarak Türkiye’ye iade edildi
Geçmişte Bakanlık görevinde bulunan bir siyasinin, FETÖ’nün KKTC yapılanmasında önemli görevlerde bulunan Y.Ç. adlı bir bayanla çok yakın ilişkiler içerisinde bulunduğunun belirlenmesinden sonra hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.
DARBE GİRİŞİMİ ÖNCESİ
FETÖ’nün KKTC yapılanmasında “Büyük Abla” olarak görev yapan Y.Ç. adlı bayan, bir üniversitede öğrenci olarak görünürken, KKTC’deki FETÖ öğrenci evleri ile yurtlarını yönetiyor ve finans işlerini organize ediyordu.
DARBE GİRİŞİ SONRASI
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra başlatılan soruşturmalar neticesinde FETÖ’nün KKTC’deki öğrenci evleri ile yurtları kapatılırken, Y.Ç. adlı bayan da Türkiye tarafından Kırmızı Bülten’le aranmaya başlandı.
ESKİ BAKANA SIĞINDI
Deşifre olan ve Türkiye tarafından Kırmızı Bülten’le aranan Y.Ç. adlı bayan, gizlenmek için çok ytakın ilişkiler içerisinde bulunduğu eski Bakan’a sığındı. Eski Bakan da Y.Ç. adlı bayanı yaklaşık olarak 3 yıl korurken, kendisine bir ev kiraladı ve tüm masraflarını karşıladı.
TÜRKİYE’YE İADE EDİLDİ
Geçtiğimiz haftalarda yapılan bir ihbar neticesinde, Kırmızı Bülten’le aranan Y.Ç. adlı bayan tutuklanarak Türkiye’ye iade edildi. Y.Ç. ifadesinde KKTC’deki FETÖ yapılanmasıyla ilgili olarak çok önemli bilgiler verirken, söz konusu eski Bakan hakkında da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.