DOLAR 32,3593 0.11%
EURO 35,0172 -0.22%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de FETÖ yapılanması…   Tutuklanmaları an meselesi

KKTC’de FETÖ yapılanması… Tutuklanmaları an meselesi

ABONE OL
07 Eylül 2018 09:49
KKTC’de FETÖ yapılanması…   Tutuklanmaları an meselesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’e giden dört kişilik KKTC adli heyeti içerisinde yer alan savcı ve müfettiş FETÖ/PDY davasında itirafçı olan M.A. adlı sanığın , FETÖ’nün KKTC yapılanması ve bu yapılanmada yer alan isimlerle ilgili ifadelerini Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesi yetkililerinden aldı

Yargılama aşamasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden M.A, FETÖ/PDY’nin KKTC yapılanmasındaki sözde imamlarının yanı sıra örgüt hiyerarşisindeki çok sayıda ismi deşifre etmişti

KKTC’den Gaziantep’e giden adli heyet, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında itirafçı olan sanığın, örgütün KKTC yapılanmasına ilişkin ifadeleriyle ilgili 8. Ağır Ceza Mahkemesi yetkililerinden bilgi aldı.
Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesince, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yargılanan M.A, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı oldu ve mahkemede örgütün Kıbrıs yapılanmasıyla ilgili bilgi verdi.
Bunun üzerine KKTC’den kente gelen cumhuriyet savcısı ve müfettişin aralarında olduğu 4 kişilik heyet, 8. Ağır Ceza Mahkemesi yetkililerinden M.A’nın itiraflarıyla ilgili bilgi aldı.
Yargılama aşamasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden M.A, FETÖ/PDY’nin KKTC yapılanmasındaki sözde imamlarının yanı sıra örgüt hiyerarşisindeki çok sayıda ismi deşifre etmişti. Örgütün deşifresine yönelik bilgiler veren M.A. tutuksuz yargılanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.