DOLAR 32,4950 0.14%
EURO 34,7451 0.04%
ALTIN 2.491,211,19
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’de FETÖ yurdunda çalıştım

KKTC’de FETÖ yurdunda çalıştım

ABONE OL
19 Temmuz 2018 14:48
KKTC’de FETÖ yurdunda çalıştım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’de  FETÖ’nün öğrenci yurdunda 3 yıl müdürlük yaptım. Sonra bir şirkette halkla ilişkilerde çalıştım. ByLock programını kullandım. Şirket müdürü tüm çalışanların kurmasını istemişti. Yazışmaları bu program üzerinden yapmamızı söyledi. Buradan yapacağımızı söyledi. Öncesinde de farklı programlar kurmamızı istemişlerdi.

Bu programdan, Fetullah Gülen’in konuşmaları, duaları, yapılacak toplantıların bilgileri geliyordu. Toplantıları ben organize etmiyordum, yurt müdürü yapıyordu. KKTC’nin en üstünde de o bulunuyordu. KKTC bildiğimiz kadarıyla İzmir’e bağlıydı.”

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık olarak katılan Mustafa A., “etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini” belirterek, ayrıntılı ifadesini mahkemeye sunduğunu hatırlatırken,  şunları anlatmıştı;
“Kıbrıs’ta FETÖ’nün öğrenci yurdunda 3 yıl müdürlük yaptım. Sonra bir şirkette halkla ilişkilerde çalıştım. ByLock programını kullandım. Şirket müdürü tüm çalışanların kurmasını istemişti. Yazışmaları bu program üzerinden yapmamızı söyledi. Buradan yapacağımızı söyledi. Öncesinde de farklı programlar kurmamızı istemişlerdi. Bu programdan, Fetullah Gülen’in konuşmaları, duaları, yapılacak toplantıların bilgileri geliyordu. Toplantıları ben organize etmiyordum, yurt müdürü yapıyordu. KKTC’nin en üstünde de o bulunuyordu. KKTC bildiğimiz kadarıyla İzmir’e bağlıydı.”
Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, sanığa ByLock listesinde yer alan kişileri sordu. Sanık kişilerin şirkette çalıştığı kişiler olduğunu ve tam isimlerini de söylemişti..
Başkan Durmaz, sanığa listede ekli Zeynep A’nın kim olduğunu sorması üzerine Mustafa A, eşi olduğunu belirterek, “Eşim ByLock kullanmadı, onun telefon hattında da ben kullandım” demişti..
Başkan Durmaz, ByLock raporunda ikili arasında konuşmaların olduğunu belirterek, “Kendi kendine ‘Canım’ diye mi hitap ediyorsun?” diye sorduğunda ise sanık Mustafa A, “Eşimin telefonuna ByLock kurdum ancak benim kadınlara söyleyeceklerimi söylemesi için kurdum. Kendisiyle de yazışıyorduk.” ifadesini kullanmıştı..
Duruşma savcısı sanığın verdiği bilgilerin emniyete sorulmasını ve adli kontrol kararıyla tahliye edilmesini talep ederek  mahkeme heyeti, sanığın etkin pişmanlık kapsamında verilen bilgilerin teyit edilememiş olmasını dikkate alarak tutukluluk halinin devamını kararlaştırmıştı..
KKTC VATANDAŞI OKAN M.
FETÖ’nün , 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra, KKTC’ye kaçmaya hazırlanırken İzmir Adnan Menderes Havalanı’nda Faruk S. ile birlikte tutuklanan ve ByLock kullandığı tespit edilen KKTC vatandaşı Okan M’nin de İzmir 13. Ağır ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam ediliyor.
Okan M. verdiği ifadede “daha önce kapatılan bir yüksek öğrenim yurdunda memur olarak çalıştığını” söylemişti.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.