DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20726845,61%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“KKTC’de Kadının  Ekonomik  Güçlenmesi  Forumu” yapıldı

“KKTC’de Kadının  Ekonomik  Güçlenmesi  Forumu” yapıldı

ABONE OL
12 Mart 2022 20:51
“KKTC’de Kadının  Ekonomik  Güçlenmesi  Forumu” yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği ve Girne Belediyesi işbirliğinde, bugün Girne’de, “KKTC’de Kadının  Ekonomik  Güçlenmesi  Forumu” düzenlendi.

Etkinliğin açılışında konuşan Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı İçim Çağıner Kavuklu, ürettikleriyle ev ve ülke ekonomisine katkı yapmaya çalışan kadınların, üretimlerinin doğru şekilde tüketiciyle buluşması ve emeklerinin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Kavuklu, şu an kullanılmayan Girne Bandabulya’nın,  KKTC’nin dört bir yanında üreten kadınların el emeklerinin satışının yapılacağı bir merkeze dönüşmesini talep ettiklerini söyledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, ülkede, dünya çapında önemli başarılara imza atan üreticiler olduğuna işaret ederek, bu forum ve benzer çalışmalarla çok daha iyi noktalara gelineceğine inanç belirtti.

Forumun ana temasının “üretmek “olması gerektiğini söyleyen Güngördü, Kıbrıs Türk halkının ürettiklerinin doğru şekilde üretilip  doğru şekilde pazarlanarak dünyaya  açılmasının önemine işaret etti.

Açılış konuşmaların ardından, Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı  Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği  Başkanı İçim Çağıner Kavuklu ve S.S İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ve Türkiye Belediyeler Birliği Danışmanı Filiz Evran’ın konuşmacı olduğu foruma geçildi.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.