DOLAR 32,6618 0.43%
EURO 34,8555 0.17%
ALTIN 2.493,400,38
BITCOIN 20762934,22%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“KKTC’de olmaktan memnunum”

“KKTC’de olmaktan memnunum”

ABONE OL
14 Ekim 2017 08:13
“KKTC’de olmaktan memnunum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum futbolcu Mihail;“KKTC’de olmaktan memnunum” …

Kıbrıs Türk futbol takımlarında oynayan Mihalis Mihail KKTC’deki deneyimlerini ve aldığı tepkileri anlattı.
Alithia gazetesine Kıbrıs Rum Haber Ajansı’na konuşan Mihail, geçimini sağlamak için KKTC’deki futbol takımlarında oynadığını belirterek, bu yıl 4’üncü yılına girdiğini söyledi.
Mihail, hem yönetim, hem de Kıbrıslı Türk oyuncularla ilişkilerinin ve işbirliğin sorunsuz ve çok iyi olduğunu ifade etti.
KKTC’deki futbol takımlarında oynamasından dolayı Kıbrıs Rum tarafından tepkilerin gelip gelmediği sorusuna karşılık ise Mihail, kendisi ve bir Kıbrıslı Rum daha KKTC’de futbol oynamaya  gittiğinde tepkilerin çok sert olduğunu söyledi.
Rum Futbol Kulüpler Birliği’nden (PASP) silinmesi konusuna da değinen Mihail, ayrıca bazı kişilerin konuyu politikleştirmeye çalıştığını belirtti.
BİRLİK BAŞKANI KONUŞTU
Habere göre konuyla ilgili açıklama yapmaya çağrılan PASP Başkanı SpirosNeofitidis, “Kıbrıs Türk futbol takımlarında oynayan altı futbolcu, bu takımlara gittiklerinde, yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için PASP üyesi değillerdi” dedi.
Gelecekte Kıbrıs Türk futbol takımlarında oynayan Kıbrıslı Rum futbolcuların sayısında bir atış olursa, birliğin, bazı adımlar atıp atmayacağının sorulması üzerine Neofitidis, hiçbir şey yapmadan durmayacaklarını belirtti.
Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu’yla konuyu görüştüklerini, konuşulan bazı önlemlerin olduğunu, ancak konunun üyelerini ilgilendirmediğini, çünkü bahse konu futbolcuların birliğe kayıtlı olmadığını ifade eden Neofitidis, sorunun, futboldan çok siyasi olduğunu belirtti.
Bu oyuncular ya da bu oyunculardan bazılarının Kıbrıs Rum tarafına dönmeye karar vermesi durumda aidatlarını ödemeleri kaydıyla PASP’nin onları üye olarak kabul etmekte sorununun olup olmayacağı sorusuna karşılık Neofitidis, muhtemelen sorun olacağını belirterek, bunu yönetim kurulunda görüşmeleri ve onay almaları gerekeceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.