DOLAR 32,3903 0.21%
EURO 35,0996 -0.08%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2243209-2,88%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’deki FETÖ’cüler temizlenecek

KKTC’deki FETÖ’cüler temizlenecek

ABONE OL
11 Şubat 2019 22:45
KKTC’deki FETÖ’cüler temizlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- İçişleri Bakanı Soylu, KKTC ziyaretinde yaptığı açıklamada FETÖ’nün KKTC yapılanmasına dikkat çekerken “KKTC’de FETÖ’ya karşı mücadele yükseltilecek” diyerek muhtemel operasyonların mesajını verdi.
Soylu, KKTC ziyaretinden hemen sonra ise İstanbul’da yaptığı açıklamada “FETÖ’nün sızmadığı yer yok KKTC’de de var. KKTC’de de o işleri en kısa süre içerisinde çözeceğiz” dedi.
FETÖ’nün KKTC’deki askeri ve polis yapılanması büyük oranda çökertilirken, FETÖ’nün KKTC’deki sivil yapılanmalarına yönelik operasyonların gündeme gelmesi bekleniyor.
FETÖ terör örgütünün Türkiye’de gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra, gözler KKTC’deki FETÖ yapılanmasına çevrilirken, bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda FETÖ’nün KKTC’deki askeri yapılanmasına büyük darbe vuruldu. FETÖ’nün KKTC’deki askeri yapılanması çökertilirken bugüne kadar aralarında üst rütbeli subaylarında yer aldığı 293 asker tutuklanarak Türkiye’ye iade edildi.
“FETÖ’NÜN POLİS YAPILANMASI”
FETÖ’nün KKTC’deki polis yapılanmasına yönelik olarak da soruşturma ve operasyonlar devam ediyor. Yürütülen soruşturma kapsamında aralarında üst rütbeli polislerin de yer 60’dan fazla polis hakkında dosya hazırlanırken, zanlıların ne zaman yargılanacakları ise bilinmiyor.
“SİVİL YAPILANMALAR”
FETÖ’nün KKTC’deki askeri ve polis yapılanmasına yönelik soruşturmalar devam ederken, FETÖ’nün KKTC’deki sivil yapılanmalarına yönelik olarak da tetkik, inceleme ve soruşturmaların da devam ettiği öğrenildi. Özellikle FETÖ’nün KKTC’de finans, eğitim, inşaat ve kumar sektörlerindeki yapılanmaları mercek altına alındı. Önümüzdeki günlerde de bu yapılanmalara yönelik operasyonların düzenleneceği de gelen haberler arasında.
PARA TRANSFERLERİ
FETÖ’nün KKTC’deki sivil yapılanmalarında yer alan bazı işadamlarının, Türkiye’deki FETÖ yapılanmalarıyla ilişkileri ortaya çıkarılırken, 2010-2015 döneminde gerçekleştirilen para transferleri de dikkat çekiyor. Türkiye Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlarda, söz konusu dönemde Türkiye’deki FETÖ yapılanmasında yer alan vakıf ve şirketlerin KKTC’deki bazı hesaplara yaklaşık olarak 1.5 milyar Dolar gönderdikleri yer alıyor.
İSİMLER BİLİNİYOR
KKTC’deki FETÖ yapılanmasında yer alan ve Türkiye’ye döndükten sonra tutuklanan bazı kişiler, yargılanmaktan kurtulmak için “itirafçı” olurken, KKTC’de FETÖ yapılanmasında yer alan iş adamlarının isimlerini de verdiler.
BAYBARS’IN ANKARA ZİYARETİ
KKTC vatandaşı olan FETÖ mensuplarının Türkiye’ye iade edilmelerinde yasal sıkıntılar yaşanırken, geçtiğimiz yıl Ankara’ya davet edilen KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasında görüşmeler yapılmış ve bu görüşmelerde adli işbirliği, FETÖ’ya ve siber suçlar ile uyuşturucu kaçakçılığına yönelik işbirliği konuları masaya yatırılmıştı.
SOYLU’NUN KKTC ZİYARETİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği KKTC ziyaretinde de adli işbirliği, siber suçlar ile uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye yönelik olarak KKTC ile Türkiye arasında protokol imzalanırken, Soylu yaptığı açıklamada KKTC’deki FETÖ yapılanmasına da dikkat çekerken, şunları söylemişti; “KKTC’de FETÖ’ya karşı mücadeleyi yükselteceğiz.”
SOYLU’NUN SON AÇIKLAMASI
ürkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KKTC ziyaretinden sonra İstanbul’da yaptığı açıklamada da KKTC’deki FETÖ yapılanmasına bir kez daha dikkat çekerken şöyle dedi;
“FETÖ’nün sızmadığı yer yok KKTC’de de var. KKTC’de de o işleri en kısa süre içerisinde çözeceğiz”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.