DOLAR 32,3803 0.18%
EURO 35,0039 -0.25%
ALTIN 2.324,590,23
BITCOIN 2257475-1,12%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’deki uyuşturucu baronu yakalanamadı

KKTC’deki uyuşturucu baronu yakalanamadı

ABONE OL
26 Kasım 2019 08:18
KKTC’deki uyuşturucu baronu yakalanamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Ercan Havalimanı’nda 5 Ekim tarihinde 4 milyon TL değerinde 18 kilo hintkeneviri ve 1 milyon TL değerinde 2 kilo kokain ile yakalanan Rus uyruklu Igor Yusin tutuku yargılanmak üzere cezaevine konuldu.
Polis, mahkemede verdiği şahadette Igor Yusin’ile bağlatısı olduğuna inanılan bir şahsın aranmakta olduğunu açıklarken aradan yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen, Yusin’in bağlantıları ortaya çıkarılamadı, KKTC’deki uyuşturucu baronu da yakalanamadı.
Yusin ise hala daha olayla ilgili olarak ayrıntılı bir ifade vermezken, “valizinin içerisinde ne olduğunu bilmediğini” ileri sürüp, KKTC bağlantılarını gizliyor.
Bu arada özellikle Gazimağusa bölgesinde polisin düzenlediği operasyonlarda sürekli olarak kokain ele geçiriliyor.

Ercan Devlet Havalimanı’ndan 5 Ekim 20019 tarihinde sabahın erken saatlerinde KKTC’ye giriş yapan 51 yaşındaki Rus uyruklu Igor Yusin’in valizinde, gümrük memurları tarafından yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 4 milyon TL olan, 18 kilo hintkeneviri ile uyuşturucu olduğuna inanılan 2 kilo toz halinde beyaz madde bulunmuştu.
Valizinden toplamda 20 kilo uyuşturucu madde çıkan ve Narkotik polisi tarafından tutuklanan Yusin’in çıkarıldığı mahkemede de “Valizin içinde ne olduğunu bilmiyordum” demekle yetinirken, polis, Yusin’in uyuşturucuları kim ya da kimler için getirdiği, beyaz maddenin türünün belirlenmesi gibi konularda geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Banu Soyer’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı adına Savcı Atilla Enver Etkin, Polis Genel Müdürlüğü Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Birimi’nde görev alan polis memuru Kaan Kurtbir’i dinletmişti. Mahkemede yeminli şahadet veren Kurtbir olayla ilgili olguları mahkemeye aktarırken, zanlı Igor Yusin’in 05.10.2019 tarihinde saat 02.20 raddelerinde Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada, gümrük memuru tarafından piyasa değeri 4 milyon TL değerinde olan 18 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu ve 2 kilo uyuşturucu olduğuna inanılan beyaz madde ele geçirildiğini belirtmişti. Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının henüz ifade vermediğini kaydeden Kurtbir, emare alınan uyuşturucuların devlet kimya laboratuarına göndermek için zamana ihtiyaç duyulduğunu da kaydetmişti.
Kurtbir; konu ile ilgili bağlantısı olduğuna inanılan ve aranılan bir şahıs olduğunu ayrıca temin edilecek ifadeler bulunduğunu belirterek zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etmişti.
Mahkemede söz alan zanlı Igor Yusin ise valizin içinde ne olduğunu bilmediğini söylemişti. Kıdemli Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu olarak kalmasına emir vermişti.
8 GÜN DAHA TUTUKLULUK
Poliste 3 gün tutuklu kalan İgor Yusin, 8 Ekim arihinde yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis memuru Ertuğ Akşahoğlu, mahkemede verdiği şahadette mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve zanlını henüz ifade vermediğini belirtti. Polis, zanlının konu maddeleri KKTC’de aranan bir şahsa getirdiğinin öğrenildiğini söyledi.
Polisi mesele ile ilgili emare alınan konu uyuşturucu maddelerin devlet kimya laboratuvarına gönderildiğini ve sonuçların beklendiğini ayrıca mesele ile ilgili bağlantısı olduğuna inanılan aranan şahsın olduğunu belirterek, tahkikatın salimen yürütülmesi için zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Temay Sağer, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün daha poliste kalmasına emir verdi.
İGOR YUSİN CEZAEVİNDE
Sekiz gün tutukluluk süresinin sona ermesinden sonra Igor Yusin, yeniden mahkemeye çıkarılır. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ozan Özder, olayla ilgili bulguları aktardı.
Özder, zanlı Igor Yusin’in 5 Ekim 2019 tarihinde saat 02.15 sıralarında Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye girişi yapmak istediği sırada gümrük memuru tarafından 18 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile 2 kilo ağırlığında kokainin emare olarak alındığını ve zanlının tutuklandığını söyledi.
Polis memuru Özder, mesele ile ilgili olarak soruşturanın devam ettiğini ancak zanlının etki edemeyeceğini de belirtti. Polis, Rus uyruklu olan ve KKTC’de yasal bağı olmayan zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti dinleyen Yargıç Temay Sağer, zanlının iki ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.
LARNAKA HAVALİMANINDA 18 KİLO UYUŞTURUCU
Igor Yusin’in cezaevine gönderilmesinden sonra ise, 27 Ekim 209 tarihinde Güney Kıbrıs’a Larnaka Havalimanı üzerinden gelen 35 yaşındaki bir şahsın tasarrufunda 18 kilo hint kenevri türü uyuşturucu ele geçirilir. Bu uyuşturucuların Romanya’dan alınıp Budapeşte üzerinden Güney Kıbrıs’a getirildiği belirlenir.
Ercan Havalimanı’nda ele geçirilen hintkeneviri türü uyuşturucunun da 18 kilo olması ve aynı yöntemin kullanılması da dikkat çekicidir.
GÜNEY KIBRIS’TAN KKTC’YE
Uyuşturucuya karşı mücadelede önemli bir yeri bulunan Hasan Karaokçu da yaptığı açıklamalarda “kokain ile scan türü uyuşturucunun İngiltere ve Hollanda üzerinden Güney Kıbrıs’a, oradan da KKTC’ye geçirildiğini” belirtirken, şunları söylemişti;
“Ülkemize ecsatasy girişi İstanbul, Belçika, Hollanda, Çin ve Tayvan bağlantılı olmaktadır. Son yıllarda Türkiye’de Güneydoğu mafyasının da ecstasy üretmeye başlaması nedeniyle bu bölgeden de ecstasy girişinin başladığını görüyoruz. Güneydoğu’da üretilen ecstasylerin içerisine fare zehiri ve eroin basılmaya başlanması bu konudaki tehlikeyi çok daha vahim bir notaya çekmiştir.”
BARON HALA DAHA BULUNAMADI
Igor Yusin’in, Ercan Havalimanı’nda 18 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu ve 2 kilo uyuşturucuyla yakalanmasının üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen, Yusin’in KKTC bağlantıları ortaya çıkarılmadığı gibi, KKTC’deki uyuşturucu baronu da hala daha yakalanamadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.