DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’den  Malta’ya gönderilen paralar

KKTC’den Malta’ya gönderilen paralar

ABONE OL
25 Kasım 2017 16:29
KKTC’den  Malta’ya gönderilen paralar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye hükümetinin, FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik olarak Malta hükümetiyle işbirliği halinde Malta’da düzenlediği operasyon devam ediyor. 2010 yılından itibaren Türkiye’deki değişik şirketler üzerinden Malta’ya 100 milyar Dolar, 2013 yılından itibaren ise KKTC’deki bazı şirketler üzerinden de 9 milyar Dolar gönderildiği tespit edildi. Malta’ya para transferinde bulunan kişi ve şirketlerin FETÖ ile bağlantılı olup , olmadıkları araştırılıyor. Elde edilen haberlere göre ise bu operasyon FETÖ’nün finans kaynaklarını çökertmeyi hedefliyor.
KKTC’DEN TRANSFERLER
Operasyonda KKTC’den Malta’ya yapılan para transferlerinin büyük bölümü belirlenirken, para transferinde bulunan şirket ve kişilerde tespit ediliyor.
İKİ GAZETECİ
KKTC’den bir gazeteci ile kardeşinin ve bir reklam şirketinin, Malta’daki off shore bankalardaki hesaplarına yüklü miktarda para transferinde bulunması dikkat çekerken, para transferlerinin nedeni araştırılıyor.
İKİ OTEL SAHİBİ
İlk tespitlere göre KKTC’de iki otel sahibin de Malta’ya çok büyük miktarda para transferinde bulunduğu belirlendi. Buna göre bir otel sahibi Malta ve Somali üzerinden ABD’ye 147 milyon Dolar gönderirken, diğer otel sahibinin ise Malta’ya transfer ettiği para 270 milyon Dolar.
DİKKAT ÇEKİCİ TRANSFER
KKTC’den Malta’ya para transferinde bulunan şirketler teker teker belirlenirken, halı ve kilim ticareti yapan bir kişinin Malta’ya 12 milyon Dolar transfer etmesi oldukça dikkat çekti. Bu para da Somali üzerinden ABD’ye gönderildi.
SİYASİLER- EMLAK ŞİRKETİ
Operasyonda bazı finans kuruluşları ile özellikle bir emlak şirketinin de büyük miktarlarda para transferinde bulunduğu belirlendi. Bu arada eski bir siyasetçinin Malta’da 30 milyon Dolar parası olduğu da gelen haberler arasında.
POLİSLER
Emekli bir polis subayının Malta’da değişik isimlerde 4 şirketi olduğu tespit edilirken, bir polis subayının yakının da Malta’ya yüklü miktarlarda para transferinde bulunduğu belirlendi.
4.3 MİLYAR DOLAR SOMALİ’YE
İlk tespitlere göre KKTC’den Malta’ya yaklaşık olarak 9 milyar Dolar gönderildiği tespit edilirken, bu paranın 4.3 milyar Dolarının ise Malta’dan Somali’ye, oradan da ABD’ye aktarıldığı belirlendi.
OPERASYON SÜRÜYOR
Malta’daki oof shore bankalara para gönderen şirketler teker teker belirlenirken, bu şirketlerin FETÖ ile bağlantıları olup olmadığı da araştırılıyor. Elde edilen haberlere göre ise operasyon daha da genişleyerek devam edecek.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Śledź telefon

    Monitoruj telefon z dowolnego miejsca i zobacz, co dzieje się na telefonie docelowym. Będziesz mógł monitorować i przechowywać dzienniki połączeń, wiadomości, działania społecznościowe, obrazy, filmy, WhatsApp i więcej. Monitorowanie w czasie rzeczywistym telefonów, nie jest wymagana wiedza techniczna, nie jest wymagane rootowanie.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.