DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20760291,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’den para kaçırılıyor

KKTC’den para kaçırılıyor

ABONE OL
24 Eylül 2018 10:50
KKTC’den para kaçırılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle Marmaris, Silifke, Mersin ve Anamur sahillerini kullanan FETÖ’cüler, yatlar ve sürat tekneleri ile FETÖ’nün KKTC yapılanması ile organize halinde İsrail’e para kaçırıyor. İsrail’e kaçırılan paralar Kudüs’te yaşayan S.T. adlı işadamına teslim ediliyor
KKTC’de finans sektöründe yatırımları bulunan ve Türkiye tarafından “Kırmızı Bülten”le aranan S.T. Kudüs’teki ofisinde para kaçırılmasını yönetiyor
KKTC’de yasadışı işlerden elde edilen paralar da yatların ve sürat teknelerinin yanısıra, kuryeler aracılığıyla bavullar içerisinde Ercan Havaalanı üzerinden yurt dışına kaçırılıyor
(ÖZEL HABER) FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra FETÖ’nün finans kaynaklarına yönelik olarak başlatılan operasyonlarla, FETÖ parasının yurt dışına kaçırılmasına büyük darbe vurulurken, FETÖ ile ilişkili paravan şirketlerin hesapları da bloke edildi.
BAVULLARLA PARA KAÇIRIYORLARDI
Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) düzenlediği operasyonlarda, GETÖ ile ilişkili yaklaşık 9 bin şirket tespit edilirken, FETÖ’nün yurt dışına yurt dışa para kaçırmasının yöntemleri de ortaya çıkarılmıştı. Buna göre de FETÖ’nün en büyük finansörlerinden olan BANKASYA, FETÖ ile ilişkili paravana şirketlere ve kişilere “kredi” adı altında yüklü paralar veriyor ve bu paralar da bavullar içerisinde Türkiye’deki havaalanlarından yurt dışına kaçırılıyordu.
YATLAR-TEKNELER
FETÖ’nün bavullar içerisinde havaalanlarından yurt dışına para kaçırması engellendikten sonra, FETÖ bu kez de yatlar ve sürat tekneleri ile yurt dışına para kaçırmaya başladı. Özellikle Marmaris, Silifke, Mersin ve Anamur sahillerini kullanan FETÖ’cüler, yatlar ve sürat tekneleri ile FETÖ’nün KKTC yapılanması ile organize halinde İsrail’e para kaçırmaya başladı.
GİZLİ TANIĞIN İFADELERİ
İzmir’de Ekim, 2016 tarihinden bu yana “Rahip Brunson” davası devam ederken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gizli tanık olmak için 9 Mayıs 2018 tarihinde başvuran şahıs, verdiği ifadede FETÖ’nün himmet paralarını anlatırken, şöyle demişti;
“Himmet paralarının tekneyle, deniz yoluyla İsrail’e götürülmesine tanık oldum. Ben aynı zamanda İranlılarla petrol ticareti de yapıyordum. Üzerimde büyük çapta mal varlıkları bulunuyordu. Himmet paralarını da Sirkeci’deki yine onlara ait bir ibadethanede topluyorlar, oradan yine kendilerine ait bir tekneyle deniz yoluyla kaçırıyorlardı. Ben bir keresinde bu para kaçırılmasını telefonuma kaydetmiştim.”
PARALAR İSRAİL’E GÖNDERİLİYOR
FETÖ ve FETÖ’nün KKTC yapılanması tarafından yatlar ve sürat tekneleriyle plastik korumalar içerisinde taşınan paralar, İsrail açıklarında bekleyen Yahudi bir işadamına ait bir yata aktarılıyor ve daha sonra bu paralar Kudüs’te yaşayan S. T. adlı işadamına teslim ediliyor.
S.T. ADLI İŞADAMI KİM?
Geçmişte, KKTC’de finans sektöründe yatırımlarda bulunan S.T. adlı işadamı, Türkiye’de yaptığı yasadışı işler nedeniyle hakkında tutuklama emri çıkarılınca İsrail’e kaçtı ve oraya yerleşti. “Kırmızı Bülten” ile aranan S.T. KKTC’deki finans ve yasadışı işlerini de Kudüs’teki ofisinden yönetiyor.
KKTC’DEKİ YATLAR VE SÜRAT TEKNELERİ
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe kalkılmasından sonra ise KKTC’de oldukça çoğalan milyon Dolarlık süper lüks yatlar ile sürat tekneleri de dikkat çekiyor. Türkiye sahillerine sıkça uğrayan bazı yatlar ile sürat tekneleri de bir müddetten beri izlenmeye alınmış durumda. Elde edilen güvenilir bilgilere göre de bu yarlar ile sürat tekneleri para kaçırmada kullanılıyor.
ERCAN HAVAALANI
KKTC’de yasadışı işlerden elde edilen paralar ise, kuryeler aracılığıyla, bavullar içerisinde Ercan Havaalanı üzerinden yurt dışına kaçırılıyor. Para taşıyan kuryeler ise transit yolcu olup, İstanbul’daki havaalanlarını kullanarak , denetime tutulmadan yurt dışına gidiyor.
BİR AYDA BİR MİLYON DOLAR
Ercan Havaalanı’nda sadece son bir ayda yapılan denetimlerde yaklaşık 500 bin Dolar ele geçirildi. Aynı dönemde ele geçirilmeyen paranın miktarı ise bilinmiyor. Yapılan değerlendirmelerde ise her ay yaklaşık olarak 1 milyon Dolar’ın Ercan Havaalanı üzerinden yurt dışına kaçırıldığı belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.