DOLAR 32,5401 0.16%
EURO 34,7519 0.02%
ALTIN 2.488,980,21
BITCOIN 20739723,50%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’li işadamı tutulandı… FETÖ “itirafçısı” oldu

KKTC’li işadamı tutulandı… FETÖ “itirafçısı” oldu

ABONE OL
29 Temmuz 2019 09:46
KKTC’li işadamı tutulandı… FETÖ “itirafçısı” oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- FETÖ’nün KKTC yapılanmasında önemli bir yeri bulunan “E” adlı işadamının geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’de tutuklanmasından sonra serbest bırakılarak KKTC’ye dönmesinin perde gerisi aralandı.
Türkiye’de 15 gün tutuklu kalan ve sorguya alınan “E” adlı işadamı, serbest bırakılması amacıyla “itirafçı” olmayı kabul ederken, FETÖ’nün KKTC yapılanmasında yer alan bazı işadamlarının da adlarını verdi.
KKTC’nin önde gelen işadamlarından “E” geçtiğimiz Eylül ayında gittiği Türkiye’de gözaltına alınıp, 15 gün gözaltında tutulurken, sorguya alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı.
ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ
“E” adlı işadamının sorguda FETÖ’nün KKTC’deki sivil yapılanmasıyla ilgili olarak önemli bilgiler ile bazı işadamlarının isimlerini verdiği ve ifadesinde çok dikkat çekici isimlerin yer aldığı da bildirilmişti.
SİYASİ PARTİLERE SIZILDI
KKTC’deki FETÖ sivil yapılanmasının özellikle iş çevrelerinde örgütlendiği, bazı işadamlarına finansman sağlandığı, bu işadamları üzerinden FETÖ’ya bağış toplandığı , bu yapılanmanın basın ile siyasi partilere sızdığı da bildirildi. Seçim dönemlerinde ise bazı adaylara para yardımı yapılıyordu.
TÜRKİYE’DE BÜYÜK OLANAKLAR
Türkiye’de FETÖ’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdi darbe kalkılmasına kadar, KKTC’deki FETÖ sivil yapılanmasında yer alan iş adamlarına, Türkiye’de büyük olanaklar sağlandığı, Türkiye’deki FETÖ yapılanmasında yer alan iş adamlarının, KKTC’li bazı iş adamlarına bayilikler verdiği de gelen haberler arasında.
ÖĞRENCİ EVLERİ VE YURTLAR
KKTC’de FETÖ’ya ait evler ile öğrenci yurtları da bu iş adamları tarafından finanse edilirken, FETÖ’nün tespit ettiği öğrencilere de burs ve yardımlar sağlanıyordu. FETÖ yapılanmasında yer alan kişililere de bu işadamlarına ait şirketlerde iş veriliyordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.