DOLAR 32,5663 0.15%
EURO 34,8248 0.41%
ALTIN 2.418,13-0,59
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“KKTC’nin dolaylı  tanınması” korkusu

“KKTC’nin dolaylı tanınması” korkusu

ABONE OL
13 Nisan 2018 16:15
“KKTC’nin dolaylı  tanınması” korkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, iki toplumlu teknik komitelerin Kıbrıslı Rum eş başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Komitelerin Rum eş başkanları, Rum devlet daireleri ve bakanlıklarının, özellikle de Dışişleri Bakanlığı’nın, “KKTC’nin dolaylı tanınması” konusunu gündeme getirerek engeller çıkarması olduğunu vurguladılar.
Politis ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, iki toplumlu teknik komitelerin Kıbrıslı Rum eş başkanlarıyla önceki gün bir araya geldiğini ve komitelerin karşılaştıkları sorunlara ilişkin bilgi aldığını yazdılar.
Gazete, iki toplumlu teknik komitelerin Kıbrıslı Rum eş başkanlarının Anastasiadis’le yaptıkları görüşmede, teknik komitelerin etkinlik ve girişimler çerçevesinde karşılaştıkları ekonomik sorunlara değindiklerini ve ödenek eksikliğinin en basit iki toplumlu etkinliklerin dahi yapılmasına engel olduğunu ilettiklerini yazdı.
Habere göre Kıbrıslı Rum temsilciler Anastasiadis’e, devlet için çok küçük miktarlar sayılabilecek ödeneklerin dahi verilmemesi yüzünden komitelerin girişimlerini hayata geçiremediklerini belirterek, kültürel miras teknik komitesinin girişimlerini örnek gösterdiler.
Temsilciler ayrıca, yaşadıkları bir diğer sorununun ise, Rum devlet daireleri ve bakanlıklarının, özellikle de Rum Dışişleri Bakanlığı’nın, KKTC’nin dolaylı tanınması konusunu gündeme getirerek engeller çıkarması olduğunu vurguladılar.
Gazete, Rum lider Anastasiadis’in ise bu şikayetler karşısında, Rum devlet daireleri, bakanlıkları ve hükümetinin teknik komitelerle daha iyi koordinasyonunu sağlama sözü verdiğini, ayrıca Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis’ten, ekonomik açıdan neler yapılabileceği konusunda görüş alacağını söylediğini yazdı.
KKTC’nin dolaylı tanınması konusunda ise Anastasiadis, temsilcilerin, teknik komitelerin koordinatörü görevini yürüten Andreas Pirisiis veya müzakereci Andreas Mavroyannis’e başvurabilecekleri, çözüm bulmaları konusunda kendisinin açık talimat vereceğini söyledi.
Gazete, Anastasiadis’in dünkü görüşmesinin, teknik komite başkanlarıyla bugüne kadar gerçekleştirdiği ikinci görüşme olduğunu ve Anastasiadis’in bu görüşmelerin süreceği konusunda da Kıbrıslı Rum teknik komite başkanlarına taahhüt verdiğini yazdı.
Haravgi gazetesi ise haberini, “Teknik Komiteler Para ve Koordinasyon İstediler” başlığı altında verirken, Anastasiadis’in teknik komitelerin temsilcilerine, etkinlikleri için gerekli finansmanı sağlamak amacıyla AB ödeneklerine yönelmeleri tavsiye ettiğini iddia etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.