DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059789-2,56%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“KKTC’nin hak ve menfaatleri korunacak”

“KKTC’nin hak ve menfaatleri korunacak”

ABONE OL
06 Ekim 2020 09:37
“KKTC’nin hak ve menfaatleri korunacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mavi Vatan’ın her köşesinde, Karadeniz’de, Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir.”
Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Aktop, Türkiye ve Libya arasında deniz yetki alanlarını belirleyen anlaşma BM tarafından tescil edildiğini hatırlattı. Libya ile 500 yıllık ortak tarihe dayalı çok yönlü ilişkilerin ve BM tarafından tanınan Milli Mutabakat Hükümetine eğitim, yardım ve danışmanlık desteğinin devam edeceğini bildiren Aktop, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Her zaman belirttiğimiz gibi amacımız toprak bütünlüğü ve siyasi birliği sağlanmış, Libyalılar tarafından sahiplenilmiş, Libyalıların tamamını kucaklayan bağımsız ve egemen bir Libya’dır. TSK bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mavi Vatan’ın her köşesinde, Karadeniz’de, Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir. Türkiye -Yunanistan Heyetleri arasında Doğu Akdeniz’de askeri çatışmasızlık önlemlerinin belirlenmesi maksadıyla eylül ayı içerisinde NATO Askeri Komite Başkanı Yardımcısı başkanlığında altı toplantı icra edilmiştir.
Toplantılar sonucunda ‘genel ilkelerde’ ortak anlayışa varılmıştır. Doğu Akdeniz’deki gerginliğin azaltılması ve işbirliğine yönelik olarak başta NATO olmak üzere yapılan girişimleri olumlu bulmakla birlikte Doğu Akdeniz’de, kıta sahanlığımızdaki egemen hak ve yetkilerimizin korunması, deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun olarak, hakça ve adil biçimde sınırlandırılması, Kıbrıs Türklerinin Kıbrıs Adası’nın eşit ortağı olarak bölgedeki hak, alaka ve menfaatlerinin korunması ilkemizin esas olduğunu bir kez daha vurgulamak isteriz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.