DOLAR 32,3777 0.16%
EURO 34,9620 -0.34%
ALTIN 2.323,480,19
BITCOIN 2259752-0,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC’ye geldiğinde tutuklanmalı

KKTC’ye geldiğinde tutuklanmalı

ABONE OL
31 Ekim 2019 16:10
KKTC’ye geldiğinde tutuklanmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Terör örgütü PKK propagandası yapan AKEL AP milletvekili Kızılyürek, şimdi de Türkiye’nin “Kıbrıs Türklerinin insan haklarını çiğnediğini” ileri sürüyor.

Avrupa Parlamentosu’nun Strasbourg’da geçtiğimiz haftaki toplantılarında PKK terör örgütüne destek vermek için boynuna PKK renklerini içeren puşi takan Kızılyürek, Türkiye’ye yönelik olarak da çok çirkin suçlamalarda bulundu.

Kızılyürek yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Kıbrıs Türklerinin insan haklarını çiğnediğini” ileri sürerken, “buna sessiz kalmayacağını ve Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne şikayet edeceğini” söyledi.

PKK’nın KKTC’de “Terör Örgütleri Listesi’nde yer alması ve buna göre de PKK propagandası yapılması suç sayılırken, PKK propagandası yapan Kızılyürek’in KKTC’de açtığı ofisin kapatılması ve KKTC’ye de geçtiğinde tutuklanması gerekiyor.

AKEL’in Avrupa Parlamentosu milletvekili Niyazi Kızılyürek, “gazeddakıbrıs” adlı haber sitesine açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyinde yaptıklarına seyirci kalmayacağını ifade eden Kızılyürek, gerek nüfus taşıma meselesini gerekse de son dönemde yaşananları Avrupa Birliği’ne taşıyacağını kaydederek, “Son yaşananlar ve bu süreç iki tarafın ilişkilerinde olabilecek en kötü yere geldiğimizi gösteriyor” dedi.
“Türkiye son dönemlerde Kıbrıslı Türklerin varlığını tanımıyor” şeklinde konuşan Kızılyürek, “Bu da en büyük insan haklarından biri olan “olduğunuz gibi tanınıp kabuk görmenin hakkının” ihlalidir. Kıbrıslı Türkler aleyhine çok ciddi bir insan hakkının çiğnenmesi söz konusudur” ifadelerini kullandı. Kızılyürek şu iddialarda da bulundu;
“Kıbrıslı Türklerin varlığına ortada bir saygısızlık vardır. Sayın Akıncı’ya yapılan son dönemdeki hakaretlerden ötürü Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin özür dilemesi lazım. Çünkü sayın Akıncı’nın şahsında Kıbrıslı Türklere hakaret edilmiştir.
Bunlar ilk defa olmuyor. Çok sistematik bir yerden Kıbrıs Türk toplumunu küçük düşürücü ne varsa yapılıyor. Kıbrıslı Türklerin adı iş bilmeze çıkıyor, tembelle çıkıyor, beslemeye çıkıyor, dinsize imansıza çıkıyor, sürekli olarak böyle bir kimliksel saldırı altında, değersizleştirme yaşanıyor burada. Efendi ile kölenin bir diyalog kurması mümkün değildir. Bazıları diyor ki ‘işte Türkiye ile kapışanlar var.’ Hayır! Aslan ile kedinin ilişkisini kapışma ya da karşılıklı didişme olarak okuyamazsınız. Kedi aslana küfür edemez. Burada tek taraflı hegemonik dayatma ilişkisi vardır. Bunu anlamazsak o zaman bir takım çarpık heveslere de kapılırız.”
Türkiye karşısında talepkar olmazsanız siyaset yapmanızın manası kalmıyor. Maalesef bu bağımlılık ilişkisinden dolayı o güce yaklaşan, o gücün gölgesi altında varlığını tahayyül eden siyasi elitler de ortaya çıkıyor. Bu da anlaşılır bir şeydir. Bu ilişkiler oldukça bunlar da olacaktır. Esas bu ilişki biçiminin değişmesi gerekiyor.”
Nüfus meselesi çok önemli. Bu Türkiyeli nüfusun bir gün çoğalıp Kıbrıslı Türkleri es geçeceğinden değildir korkum. Bu nüfus politikası ile ‘paralel toplumların’ ve birbiriyle çatışan toplumların oluşmasından uzak değiliz. Dolayısıyla en tehlikesi sadece nüfus aktarılması değildir, aktarılan nüfusun ideolojik duruşlarıdır. Siz Kıbrıslılar’ı bu kadar aşağılarsanız, buraya getirdiğiniz nüfusu şımartırsınız. İster istemez Kıbrıslı Türkleri değersizleştirme politikanız bu iki nüfus grubu arasında gerilimler açar.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.