DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.492,890,35
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Klerkt’en, Kıbrıs sorunu için öneri; Güney Afrika modeli

Klerkt’en, Kıbrıs sorunu için öneri; Güney Afrika modeli

ABONE OL
07 Mayıs 2018 16:39
Klerkt’en, Kıbrıs sorunu için öneri; Güney Afrika modeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Afrika’da Nelson Mandela’yla müzakereler yürüterek ırkçılığa son veren ve Nobel Barış Ödülü alan eski Güney Afrika Devlet Başkanı FrederickWillem De Klerk, Kıbrıs sorununun çözümü müzakereleri için Güney Afrika modelini örnek gösterdi.
Kathimerini gazetesi, Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden ve Rum Yönetimi Başkanı NikosAnastasiadis’le de görüşen FrederickWillem De Klerk’le gerçekleştirilen bir röportaja geniş yer verdi.
Klerk röportajında, Güney Afrika’da pek çok beyazın kendisini tavizler vermekle suçladığı gibi, pek çok siyahın ise Mandela’yı tavizler vermekle suçladığını belirterek “Her ikimiz de suçlanıyorsak bu iyi bir müzakerenin gerçekleştiğinin göstergesidir. Bir kazan-kazan durumu mevcuttu” şeklinde konuştu.
Güney Afrika’da öğrendikleri en önemli şeyin, gerçekten çözüm isteği mevcutsa en zor sorunların dahi müzakereyle çözülebileceği olduğunu belirten Klerk, Kıbrıs sorununda adil bir çözüm için çok uzun bir zamanın ve birçok fırsatın geçip gittiğini hissettiğini, BM’nin bir gün “buraya kadarmış, elimizden geleni yaptık” demesinden endişe ettiğini ifade etti.
Kler, Anastasiadis’le görüşmesinde ne gibi bir tavsiyede bulunduğuna ilişkin soruya ise, tavsiyelerini kamuoyuna açıklama taraftarı olmadığını söyleyerek yanıtladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.