DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,280,18
BITCOIN 22839181,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocias; Atatürk  bize iyi davrandı

Kocias; Atatürk bize iyi davrandı

ABONE OL
09 Mayıs 2018 06:45
Kocias; Atatürk  bize iyi davrandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cikko Manastırı’nın Yunanistan’a verdiği ancak şimdi geri istediği Engomi’deki arsa mahkemeye taşındı. Davalı taraf adına mahkemede hazır bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias, davayı “kendi şahsında Yunan devletine hakaret” diye niteledi ve “Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın mahkemeye çekilmesi, Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ayıbıdır” dedi ve “Türkiye’de bize Kıbrıs’takinden daha iyi davranıldı” vurgusu yaptı

NikosKocias’ın, Rum-Yunan ilişkileri açısından benzeri görülmemiş sözler sarf etmesinden dolayı davayı Yunan medyasının da yakından izlediğine dikkat çekildi.
Alihtia, haberi “Ne Atatürk, Ne Cunta Bizi Bu Şekilde Aşağıladı” başlığıyla ikinci manşet olarak birinci sayfasından, “NikosKociasCikko Manastırı’nın Yunanistan’a verdiği arazi davası için gittiği Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde çaktı gürledi” vurgusuyla aktardı.
Kocias, Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nde önceki gün görülmeye başlanan davada, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi İliasFotopulos’la birlikte davalı taraf adına hazır bulunarak ifade verdi. Davacı Cikko Manastırı’nın avukatı KostasVelaris’in soruları üzerine çılgına dönen Kocias, “bu hakaret benim üzerimden Yunan devletine yapılmaktadır. Yunanistan, ne cunta döneminde ne de Türkiye tarafından bu şekilde aşağılandı” dedi.
Davacı avukatını, CikkoMetropoliti’nin Yunan makamlarıyla görüşmesini engellemeye çalışmakla suçlayan Kocias, bu anlaşmazlığın Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın asliye hukuk konusu değil uluslararası hukuk konusu olduğunu söyledi.
Sorularına devam etmesi üzerine davacı avukatını “konuyu saptırmaya çalışmakla” da suçlayan ve azarlayan Kocias, mahkeme başkanına “benim şahsımda neden Yunanistan devletine hakaret ediliyor? Bana alakasız sorular soruyor, kendisini sadede gelmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ATATÜRK”
Kocias “bu tür meselelerde Türkiye bile bizi mahkemeye vermedi” dedi, şunları söyledi: “Kemal Atatürk büyükelçilik inşası için 1930’da Yunan devletine Ankara’nın merkezinde arazi verdi. Satmadık. Ankara’da 30’larda aldığımız araziye , bina 80 yıl sonra inşa edildi. Türkiye’de Yunanistan’a Kıbrıs’takinden daha iyi davranıldı. Mevcut hükümete sempatiniz olmadığı ortada.”
Gazete Cikko Manastırı’nın, yeni büyükelçilik binası yapılması için Yunan kamusuna 1998’de Lefkoşa’daki arazilerinden birini verdiğini ancak büyükelçilik binası inşa edilmediğini, Yunanistan’ın söz konusu araziyi satmak istediği yolundaki bilgileri hatırlattı.
Politis de haberi birinci sayfasından, fotoğraf destekli ve “Arsa ve Kıbrıs Sorunu İçin Mücadeleler… Kocias: Türkiye Bile Bize Böyle Davranmadı… Yunanistan ve Ciko ‘Kutsal Savaşta’ (haçlı savaşı)” başlığıyla aktardı.
Davacı avukatının Yunanistan Başbakanı AleksisÇipras’a atıf yapması üzerine sinirlerine hakim olamayan Yunan Dışişleri Bakanı’nın, CransMontana’da Güney Kıbrıs için verdikleri mücadeleleri hatırlattığını yazan gazete Kocias’ın “cunta döneminde bile Yunanistan bu şekilde mahkemeye çekilmedi” serzenişini öne çıkardı.
Haravgi birinci sayfadan fotoğraflı aktardığı haberine “Mahkemede N. Kocias’ın Önünde Rezillik” ve iç sayfasında da “Cunta Döneminde Bile Böyle Davranış Görmedik… Yunanistan Dışişleri Bakanı Engomi’deki Arsa İçin ‘Yaylım Ateşle’ İfade Verdi” başlığını attı.
Fileleftheros “Arsa Konusu Kıbrıs-Yunanistan İçin Ayıp…Yunan Dışişleri Bakanı’nın Nitelemeler ve Suçlamalarla Uzun Süreli İfadesi… Kocias‘ Başkeşiş İle Anlaşmaya Vardık, Avukatı Tepki Gösterdi” başlığını kullandı. Gazete Kocias’ın, CransMontana’da Rum tarafı için verdiği mücadeleleri anlattığı bölümü ise “Kocias: ‘Kıbrıs’ın Bayrağını Yukarda Tutuyorum’” başlığıyla verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.