DOLAR 32,4094 0.23%
EURO 35,1051 -0.1%
ALTIN 2.323,820,21
BITCOIN 23018503,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocias;   En büyük hayalim birleşik Kıbrıs

Kocias; En büyük hayalim birleşik Kıbrıs

ABONE OL
27 Eylül 2018 07:48
Kocias;   En büyük hayalim birleşik Kıbrıs
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocias: Artık dünyadaki birçok güçlü kuvvetin, Kıbrıs’ı BM’ye ait problem değil de, özellikle jeostratejik ve jeopolitik öneme sahip bir ülke olarak görmesinden mutluluk duyuyorum
Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın ise, garantör ülkelerin dışişleri bakanlarının önceki akşamki gayri resmi görüşmesi öncesinde bir araya geldiğini yazan Fileleftheros gazetesi, Hristodulidis’in görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, aralarındaki fikir alışverişi ile koordinasyonun sürekli olduğunu söylediğini iletti.Açıklamasında, yaklaşımlarının tamamen aynı olduğunu ve ifade edilen tezlerin ortak olduğunu belirten Hristodulidis, hiç kimsenin gerek Kıbrıs sorununun çözümü, gerekse müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin isteklerinden şüphe edemeyeceğini öne sürdü.
Bunun tüm gidişatlara yönelik en net mesaj olduğunu ifade eden Hristodulidis, Kocias’la Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini ele aldıklarını da söyledi.
Gazeteye göre, meydana getirilen üçlü oluşumların, gerek AB üye devletleri, gerekse de bölgedeki diğer ülkeler açısından ilgi çekici olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Hristodulidis, bu çerçevede 27 Eylül akşamı Bahreyn ile ilk kez bir üçlü görüşme yapacaklarını açıkladı.
Bunu çok önemli olarak nitelendirdiklerini söyleyen Rum bakan, önümüzdeki dönem içerisinde bu tarz başka görüşmeler yapacaklarını da ekledi.
Gazeteye göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias ise açıklamasında, üçlü oluşumlarla ilgili olarak merkezi Güney Kıbrıs’ta olacak bir sekreterlik kurmaya karar verdiklerini söyleyerek, bunun Güney Kıbrıs’ın jeopolitik rolünü güçlendireceğini ifade etti.
“Artık dünyadaki birçok güçlü kuvvetin, Kıbrıs’ı BM’ye ait problem değil de, özellikle jeostratejik ve jeopolitik öneme sahip bir ülke olarak görmesinden mutluluk duyduğunu” dile getiren Kocias, “kendisinin hayalinin özgür ve birleşik bir Kıbrıs olduğunu” ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.