DOLAR 32,5164 0.07%
EURO 34,9833 -0.15%
ALTIN 2.436,760,04
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocias;   Güvenlik ve garantiler masada

Kocias; Güvenlik ve garantiler masada

ABONE OL
17 Eylül 2018 12:08
Kocias;   Güvenlik ve garantiler masada
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocias: İlk kez, Kıbrıs sorununda bir müzakereden ötekine, öncekinden iyi pozisyonda gidiyoruz. Genellikle bir müzakereden sonra, öncekinden çok daha kötü şartlarda olur. Şimdi, müzakere masasında Güvenlik ve Garantiler konusu var ve bunu, Crans Montana sırasında BM Genel Sekreter de kabul etti. Dolayısıyla daha öncekine nazaran çok daha iyi pozisyondan başlayacağız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias Güvenlik ve Garantiler konusu artık masada olduğundan, Kıbrıs sorununda ilk kez bir müzakereden diğerine, öncekinden daha iyi durumda gideceklerini söylerken, Rum Sözcü Prodromos Prodromu ise Türkiye’nin, garantilere, müdahale hakkına son verilmesi veya askerini geri çekmeyi görüşmekte isteksiz olduğundan şikayet etti.
Politis “Çöküş Mü? Hangi Çöküş?… Kocias Crans Montana’yla İlgili ‘Çöküş’ Nitelemesini Reddetti” başlıklı haberinde Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın, Lefkoşa’nın Rum kesimindeki bir kilise arazisinin Yunanistan Büyükelçiliği binası inşa edilmek üzere Yunanistan devletine devri için düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmanın Kıbrıs sorunuyla ilgili bölümüne yer yerdi.
Kocias, ön hazırlık konusunda 2016’dan beri yaptığı “uyarılara” göndermede bulunarak “Kıbrıs sorununda yeni müzakere turunun, yeterli ön hazırlık yapılması şartıyla başlaması gerektiği” görüşünü ortaya koydu.
“Çöküş” nitelemesini reddeden ve Crans Montana’da geçen yıl düzenlenen konferansın, yeterli ön hazırlık yapılmadığı için sonuç vermediğini söyleyen Kocias “İlk kez, Kıbrıs sorununda bir müzakereden ötekine, öncekinden iyi pozisyonda gidiyoruz” dedi, şöyle izah etti:
“Genellikle bir müzakereden sonra, öncekiden çok daha kötü şartlarda olur. Şimdi, müzakere masasında Güvenlik ve Garantiler konusu var ve bunu, Crans Montana sırasında BM Genel Sekreter de kabul etti. dolayısıyla daha öncekine nazaran çok daha iyi pozisyondan başlayacağız.”
Kocias TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İzmir’de yaptığı temaslardan sonra “belirti” olup olmadığı sorulduğunda “belirtileri biz yaratmalıyız” dedi, Kıbrıs sorunu gibi meselelerde prosedüre katılan diğer taraflardan da karşılık gelmesi gerektiğini söyledi.
Kıbrıs müzakerelerine ön hazırlık için Türk dengi ve/veya İngiltere ile çaba harcayıp harcamayacağı sorulduğunda “Çöküşe sürükleyecek ve referandumlarda olumlu sonuç çıkmayacak müzakerelere girilmesi verimli değildir” diyen Kocias, Çavuşoğlu ile aralarında yakınlaşma (görüş birlikleri) isteğinin gerçekleşmesi dileğinde bulundu “kastettiğim, doğrudan müzakere prosedürüne başlamadan çözüm değil” izahında bulundu.
Nikos Kocias sözlerini “Çabanın sonuç vereceğini garanti edemem ama mücadele edeceğimiz garantisini verebilirim” diyerek tamamladı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.