DOLAR 32,3334 0.25%
EURO 35,0760 -0.17%
ALTIN 2.284,770,33
BITCOIN 22745450,79%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocias yalan söylüyor

Kocias yalan söylüyor

ABONE OL
20 Aralık 2017 20:29
Kocias yalan söylüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fileleftheros gazetesinin haberine göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias yaptığı açıklamada Kıbrıs sorunundan söz ederek, Kıbrıs sorununun özlü sorunlarının, “işgalin” ve müdahale haklarının müzakere masasında olmasının, Yunan diplomasisinin bir başarısı olduğunu savundu.
Kocias, diyaloğun bu iki konu olmadan görüşülebileceğine ve netleşebileceğine- BM, AB, diğer uluslararası ve tüm Güvenlik Konseyi üyeleri de dahil-inananların bulunmadığını ifade etti.
Kıbrıs sorununun “istila ve işgal” sorunu olduğu noktasının uluslararası kabul gördüğünü ifade eden Kocias, Kıbrıs sorununda, özlü bir sonuca sahip olacağı yeni bir uluslararası konferansın ileriye götürülmesi için bunun öncesinde, Kıbrıs sorununun 5’inci ve 6’ncı noktalarıyla(işgal ve müdahale hakları) ilgili gündemin ele alınması gerektiğini, orada garantör güçler arasında ortak anlayış ve yakınlaşmanın olup olmadığının ortaya çıkacağını savundu.
PAPADOPULOS
Politis gazetesine göre Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos,  yaptığı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın açıklamalarını yorumladı.
Papadopulos, iç boyuta ilişkin diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunun, uluslararası boyut ve yeni bir konferans konusunda ise tüm taraflarca iyi bir hazırlığın yapılması gerektiğinin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bilindik görüşünü teşkil ettiğini belirtti.
Anastasiadis’in bunu sıkça tekrarladığına dikkati çeken Papadopulos, Anastasiadis’in bunu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e de geçtiğimiz Eylül ayında ilettiğini ifade etti.
Papadopulos, bu çerçevede Yunanistan hükümetiyle işbirliğinde bulunduklarını, mutlak anlayışa sahip olmakla birlikte görüşlerinin örtüştüğünü belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.