Advertisement

Koronavirüs tehlikesi… Haspolat bölgesi tehdit altında

NACAK GAZETESİ- Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam’daki kanalizasyon suyunda koronavirüse rastlandığını açıklarken, virüsün hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirterek, atık sulardan uzak durulmasını istedi.

RIVM tarafından yapılan bu açıklamadan sonra dikkatler, Güney Kıbrıs’ta koronovirüs vakalarının  en yoğun şekilde görüldüğü  Güney Lefkoşa’nın  kanalizasyon sularının akıtıldığı  Haspolat’taki Atık Su  Arıtma  Tesisi’ne çevrildi.

Sağlık Bakanlığı ile Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bir ana önce harekete geçerek Haspolat  Atık Su  Arıtma Tesisi’nde  gereken incelemeleri ve tahlilleri yapması bekleniyor.

Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) 25 Mart  tarihinde yaptığı açıklamada  salgının yoğun olarak görüldüğü Tilburg kenti ile başkent Amsterdam’daki kanalizasyon suyunda korona virüse rastlandığını belirtti.

HASTALARIN DIŞKILARI

RIVM, virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirterek, atık sulardan uzak durulmasını istedi.

Enstitü, Hollanda’da salgının yayılması üzerine Mart ayı ortalarında kanalizasyon sularında inceleme yaptı. Ülkede ilk resmi korona hastasının teşhis edildiği Loon op Zand ilçesinin atık su arıtma tesisin yanı sıra Kaatsheuvel kasabası, Tilburg ve Amsterdam kentlerinin kanalizasyon şebekelerinde korona virüs bulundu.

Loon op Zand ilçesinin bağlı olduğu Tilburg, Hollanda’da korona virüs salgınının en yoğun olduğu Noord Brabant bölgesinde yer alıyor.

HASPOLAT  ATIK SU ARITMA TESİSİ

RIVM, tarafından yapılan bu açıklamadan sonra dikkatler, Güney Kıbrıs’ta koronovirüs vakalarının  en yoğun şekilde görüldüğü  Güney Lefkoşa’nın  kanalizasyon sularının akıtıldığı  Haspolat’taki Atık Su  Arıtma  Tesisi’ne çevrildi.

İNCELEME YAPIMALI

Sağlık Bakanlığı ile Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bir ana önce harekete geçerek Haspolat  Atık Su  Arıtma Tesisi’nde  gereken incelemeleri ve tahlilleri yapması bekleniyor.