DOLAR 32,3994 0.14%
EURO 35,4471 0.06%
ALTIN 2.322,460,16
BITCOIN 22954932,50%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTAMS Başkanı Bengihan;    Çalışma Dairesi SOS veriyor

KTAMS Başkanı Bengihan; Çalışma Dairesi SOS veriyor

ABONE OL
18 Temmuz 2018 12:48
KTAMS Başkanı Bengihan;    Çalışma Dairesi SOS veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), personel eksikliği nedeniyle Gazimağusa ve İskele’deki Çalışma Daireleri’nin “SOS” verdiğini ve bu ilçelerde kayıt dışılığın arttığını belirtti.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, 20 gün önce  yapılan greve değindi.
Bengihan söz konusu grevde, Teşkilat Yasası’nın ivedilikle günün koşullarına cevap verecek hale getirilebilmesi için Teknik Kurul çalışmalarının başlatılmasını talep ettiklerini kaydederek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Zeki Çeler’in gerçekleştirdiğimiz greve destek vermekten başka bir icraat yapmadığını üzülerek gözlemlemekteyiz” ifadelerini kullandı..
Bengihan, ülkenin içine girdiği ekonomik kaosun en önemli etkenlerinden birinin kayıt dışılığın gün geçtikçe artış göstermesi olduğunu belirterek, sembolik denetimlerin var olan gerçekliği değiştirmediğini kaydetti.
Gazimağusa Çalışma Dairesi’nde sadece 2 Çalışma müfettişi, İskele Çalışma Dairesi’nde ise müfettiş bulunmadığını belirten Bengihan,“Mağusa ve İskele ilçelerinde kayıtlı 12 bin 500 iş yeri olduğu düşünüldüğünde durumun hangi boyuta vardığı gözler önüne serilmektedir” dedi.
Çalışma Dairesi’nin her kademesinde personel eksikliğinin had safhaya ulaştığını savunan Bengihan, ayrıca Daire’nin hiyerarşik yapılanması ve işlevselliğini belirleyecek teşkilat yasasının bir an önce değiştirilmesi gerektiğini, Teknik Kurul’un Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı başkanlığında ivedi olarak çalışmaya başlaması gerektiğini kaydetti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.