DOLAR 32,6707 0.47%
EURO 34,8682 0.23%
ALTIN 2.503,740,80
BITCOIN 20195880,11%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTOEÖS, İrsen Küçük İlkokulu’nda eğitime ara verme kararı aldı

KTOEÖS, İrsen Küçük İlkokulu’nda eğitime ara verme kararı aldı

ABONE OL
23 Kasım 2021 13:29
KTOEÖS, İrsen Küçük İlkokulu’nda eğitime ara verme kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefkoşa’da İrsen Küçük Ortaokulu’nda artan koronavirüs vakası ve temaslı sayısından dolayı, cuma gününe kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini, pazartesinden itibaren ise, güvenli ve sağlıklı bir okul ortamı oluşana kadar eğitimin seyreltilmiş modelde devam edeceğini duyurdu.

KTOEÖS, İrsen Küçük Ortaokulu önünde yaptığı basın açıklamasında, okulda çok sayıda vaka ve 100’ün üstünde temaslı olduğunu, testlerin sonuçlanmasının iki gün aldığını ve sosyal mesafe uygulamasının mümkün olmadığından dolayı öğrencilerin kalabalık sınıf ortamında 7 saat bulunmak zorunda olduğunu belirtti.

Sendika yetkilileri, Sağlık Bakanlığı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, öğrenci, öğretmen ve velilerde ortaya çıkan tedirginlik, panik ve korkunun farkına varılması ve derhal somut ve pratik çözümler üretilmesini talep etti.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, okulun tekrardan taranması ve var olan COVID-19 vaka sayısının net olarak ortaya çıkması için okulda yüz yüze eğitime ara verme kararı aldıklarını söyledi.

Elmalı, defalarca uyarı ve açıklamada bulunduklarını ve görüşme yaptıklarını ancak bu çalışmaların hiçbirinin sonuç vermediğini ve istenilen noktada adımlar atılmadığını kaydederek, artan sayıların kontrolünü sağlayabilmek için bir eylem planı başlattıklarını bildirdi.

Elmalı, “Sağlık Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’na büyük görev düşüyor. Bir an önce bir seferberlik halinde eğitimin sürdürülebilmesi için harekete geçilmesini bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.