DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20758650,93%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTÖS ve KTOEÖS, Bakanlık ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yaptı

KTÖS ve KTOEÖS, Bakanlık ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yaptı

ABONE OL
10 Ağustos 2022 13:44
KTÖS ve KTOEÖS, Bakanlık ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü önünde eylem yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, 2 Ağustos’ta Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirilen eylemin ardından 22 öğretmenin ifade vermek üzere polise çağrılması nedeniyle eylem ve basın açıklaması yaptı.

Öğretmen Sendikaları ilkolarak Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı.

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı, Eğitim bakanının eğitimcilerle ilgili çok ağır ifadeler kullandığını kaydederek, Bakanın açıklamalarını yeniden gözden geçirmesini istedi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ise sendikalara rağmen kararlar almanın ve bunları okullarda uygulamaya çalışmanın mümkün olmayacağını söyledi.

Sendikaların Öğretmenler Yasası’nın tamamını görüşmek için hazır olduğunu ifade eden Maviş, Eğitim Bakanının ‘3 maddeyi oybirliği ile geçirdim’ diyerek Bakanlar Kuruluna göndermesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Öğretmenler daha sonra hukukçuları ile birlikte ifadeye çağrılan 22 öğretmen ile ilgili bilgi talep etmek üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gitti.
Burada açıklama yapan Maviş, öğretmen sendikalarının 2 Ağustos ve 5 Ağustos günleri Eğitim bakanlığından toplantı yapmak üzere davet aldığını, ancak içeriye alınmak yerine önlerine set çekildiğini ve girecek öğretmen sayısına sınırlama konulduğunu söyledi.

Maviş, Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerin çalışma alanı olduğunu ve istedikleri gibi girip çıkabileceklerini de iddia etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.