DOLAR 32,5314 0.11%
EURO 34,9638 -0.16%
ALTIN 2.438,100,09
BITCOIN 21033460,48%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KTTB’nin 24. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

KTTB’nin 24. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

ABONE OL
22 Ekim 2022 20:43
KTTB’nin 24. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin 24’üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ardından divan oluşturuldu.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Özlem Gürkut yaptığı konuşmada, 4 yıldır başkanlığını yaptığı birliğin vizyonunu aktararak hem birlik hakkında hem de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hekimlerin çalışma koşulları, özlük haklarının iyileştirilmesi, daha çağdaş sağlık servislerinin oluşturulması ile sağlıkta daha iyi bir planlama yapılması gerektiği üzerinde duran Gürkut, varolan sorunları aktardı.

Ülkede uzmanlık alanlarında plansız bir dağılım olduğuna işaret eden Gürkut, kadroların yetersiz, hastanelerin ise teçhizat ve güvenlik açısından eksiklikleri olduğunu belirterek hekimlerle ilgili yasal mevzuatrın da güncelliğini yitirdiğini söyledi.
Paramadikal hizmetlerin de düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Gürkut, sağlıkta şiddettin önlenmesi için de çalışmalara devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özlem Gürkut, özelde ve kamuda çalışan doktorların bir yasa altında olacak şekilde yeniden düzenleme yapılması gerektiğinin de altını çizdi.
Gürkut’un konuşmasının ardından Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Eendağlı da birer konuşma yaparak, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile güç birliği oluşturmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek toplumsal konularda birlikte mücadele etmeye devam edecekelrini ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Faaliyet ve Mali rapor okunup onaylandı.
Genel Kurul’da başkanlığa tek aday Dİş hekimi Ahmet Özant getirildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.