DOLAR 32,5354 -0.02%
EURO 34,9801 0.38%
ALTIN 2.428,150,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Külliyeye Hayır Platformu” basın toplantısı düzenledi

“Külliyeye Hayır Platformu” basın toplantısı düzenledi

ABONE OL
03 Kasım 2022 13:25
“Külliyeye Hayır Platformu” basın toplantısı düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı siyasi parti ve örgütlerden oluşan “Külliyeye Hayır Platformu” basın toplantısı düzenleyerek kuruluş amaçlarının ve eylem planını duyurdu.

Platform adına hazırlanan ortak açıklamayı Ali Yöney basın mensupları ile paylaştı.

Kıbrıslı Türklerin irade, kültür ve yaşam tarzına yönelik müdahale ve dayatmaların her geçen gün yoğunlaştığı savunulan ortak açıklamada, Külliye yapımının tüm bunları simgelediği ve toplumsal irade ile yaşam tarzını tehdit ettiği iddia edildi.

Açıklamada “Külliyeye Hayır Platformu çatısı altında bir araya gelen demokrasi ve çözüm yanlısı güçler olarak, yurdumuza, irademize, kültürümüze, yaşam tarzımıza, doğamıza sahip çıkmak ve bu topraklarda eşit, adil, çağdaş, demokratik ve özgürlükçü bir yaşamı olanaklı kılmak için Külliyeye Hayır diyoruz” ifadelerine yer verildi.

Platform, tüm halkı 12 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da Lefkoşa Kermiya Çemberinde yapılacak Külliyeye Hayır yürüyüşüne davet etti.

Külliye inşasının durdurulması için imza kampanyası çalışmalarını sürdüren Platform, Şehir Planlama Dairesi, İnşaat Encümeni ve LTB ile görüşmeler yapılacağını, ayrıca yargıya da başvurularaklarını duyurdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.