DOLAR 32,5611 0.03%
EURO 34,8476 -0.07%
ALTIN 2.433,340,15
BITCOIN 21735760,92%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı, DAÜ ve DAÜ-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
  • Kıbrıs Volkan
  • Ekonomi
  • Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı, DAÜ ve DAÜ-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı, DAÜ ve DAÜ-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

ABONE OL
04 Mart 2022 15:40
Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı, DAÜ ve DAÜ-SEN arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN ) arasında iki yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası Başkanı Ulaş Gökçe, toplu iş sözleşmesinin çalışanın haklarını ve kurumun çıkarlarını ön planda tutularak hazırlandığını kaydetti. Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aykut Hocanın da, üniversitenin ekonomik şartları çerçevesinde çalışanların haklarını koruyan ve genişleten bir sözleşme hazırlandığının altını çizdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de, sözleşmenin kurumun çıkarlarını esas alarak iyi niyet çerçevesinde hazırlandığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da imza töreninde yaptığı konuşmada, tarafların ortak müştereklerde buluşmuş olmasının çok sevindirici olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülke üniversitelerinin lokomotif yol göstericisi ülkenin yurt dışındaki gururu olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülke ekonomisine katkısına da işaret eden Çavuşoğlu, istikrarlı büyümesini hiç bozmadan devam ettiğini belirterek, toplu iş sözleşmesinin uzlaşı kültürüyle dönemin sıkıntılarını bilerek hazırlanmasının da önemine işaret etti. Açıklamaların ardından taraflar protokolü imzaladılar.
BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.