DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kuzey Kıbrıs’ın dijital dönüşümü ‘Fintek Zirvesi’ gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs’ın dijital dönüşümü ‘Fintek Zirvesi’ gerçekleştirildi

ABONE OL
16 Aralık 2022 16:38
Kuzey Kıbrıs’ın dijital dönüşümü ‘Fintek Zirvesi’ gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs’ın dijital dönüşümü ‘Fintek Zirvesi’ yapıldı.

Finansal Teknolojiler Zirvesine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da katılarak konuşma gerçekleştirdi.

Büyükelçi Feyzioğlu konuşmasında KKTC devletinin önemine dikkati çekti KKTC’nin tanınma zamanının artık geldiğini de vurgulayan Feyzioğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğanın BM Genel Kurulu’ndaki çağrısını hatırlattı.

“Türkiye ile KKTC arasındaki güçlü birliktelik gün geçtikçe daha sıkı ve daha güçlü hale geliyor” ifadelerini kullanan Feyzioğlu, iki ülke arasında sarsılmaz bir kardeşlik hukukunun varlığına vurgu yaptı..

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise konuşmasına “KKTC’ye güvenin” sözleriyle başladı.

Tatar, KKTC’ye olan güvenin her geçen gün arttığını belirterek, uluslararası kuruluşların KKTC’ye yatırım yapmak istediğini belirtti.

Tatar, “Bu yatırımcılar daha büyük pazarlar varken KKTC gibi küçük bir ülkeye yatırım planları yapıyor, bu durum aidiyetin en güzel örneğidir.” dedi.

Bütün hayallarimizi adım adım gerçekleştireceğiz diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkünde bunu gerçekleştirebilecek, yeterli inanç, kabiliyet ve birbirine bağlılığın bulunudğunu vurguladı..

Zirvenin açılışında gerçekleştirilen diğer konuşmalarda ise dünyanın yazılım sektörüne doğru ilerlediğini belirterek, KKTC’nin de bunun gerisinde kalmaması gerektiğinin altı çizildi. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.