DOLAR 32,4700 -0.06%
EURO 34,7196 -0.74%
ALTIN 2.433,68-0,09
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lajcak  Rum ağzı ile konuştu

Lajcak Rum ağzı ile konuştu

ABONE OL
11 Haziran 2019 09:41
Lajcak  Rum ağzı ile konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak, Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerin Ledra Palace’ta yaptıkları görüşmelerin 30’uncu yılı nedeniyle Ada’ya iki günlük çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.
Alithia gazetesi Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak dün , Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi.
LAJCAK’DAN AÇIKLAMA
Öte yandan Fileleftheros gazetesi Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak’ın, Güney Kıbrıs ziyareti çerçevesinde Rum Haber Ajansı’na yapmış olduğu açıklamalara da yer verdi.
Habere göre Lajcak, ülkesinin; Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki faaliyetleri konusundaki pozisyonunun, AB’nin Ankara’ya yönelik açık deniz sondajlarına ilişkin planlarını terk etmesi yönündeki çağrısıyla aynı hizada olduğunu ifade etti.
Lajcak, Türkiye ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin en kısa zamanda normalleşmesi temennisinde de bulundu.
Kıbrıs sorununa ilişkin olarak ise Lajcak, iki kesimli, iki toplumlu federasyondan başka herhangi bir alternatif çözümün bulunmadığını, bu çerçevedeki bir çözümün mümkün olduğunu ifade etti.
Lajcak, Kıbrıs’taki Barış Gücü konusunda ise, ülkesinin; barış operasyonlarının daha fazla güçlenmesine verdiği güçlü desteği ifade ederken ülkesinin; UNFICYP’e katılımının ise gerektiği kadar devam edeceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.