DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,140,19
BITCOIN 22971372,41%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lajcak, Rum ağzı ile konuşuyor…  “Tek seçenek birleşmiş Kıbrıs”

Lajcak, Rum ağzı ile konuşuyor… “Tek seçenek birleşmiş Kıbrıs”

ABONE OL
12 Haziran 2019 11:02
Lajcak, Rum ağzı ile konuşuyor…  “Tek seçenek birleşmiş Kıbrıs”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Slovakya Dışişleri ve Avrupa Konuları Bakanı Miroslav Lajcak, Fileleftheros gazetesine verdiği özel demeçte “Kıbrıs’taki durumun kalıcılaşması tehlikesinin, uluslararası hukuk dışında çözümler aranmasına yol açmaması gerektiğini” söyledi.
Gazete “Uluslararası Hukuk Haricinde Çözümlere Hayır” başlıklı haberinde, Lajcak’ın gazeteye demecinde “uluslararası meşruiyetin ötesindeki çözümlere yönelinmemesi gerektiği” mesajı gönderdiğini iletti.
Lajcak’ın gazeteye demecinde, Kıbrıs sorunu, Slovakya’nın Kıbrıslı Türk-Rum siyasi partilerin diyaloğundaki rolü ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden söz ettiği de belirtildi.
Anlaşmazlıkların diplomasi ve diyalog yoluyla barışçıl çözümünün, kalıcı bir çözüme varılması için tek yol olduğunu düşündüklerini ifade eden Lajcak, iki toplum lideri de dâhil olmak üzere, Kıbrıs sorunundaki tüm oyuncuların hem fikir olacağı, BM Genel Sekreteri’nin önerileri ve kararlarına dayanan bir çözüm modelinden söz etti.
“Bölünmüş bir Kıbrıs’ın, kabul edilemez, tek taraflı bir faaliyetin ürünü, aynı zamanda bir çatışma ve askerin faaliyetin sonucu olduğu” iddiasında da bulunan Lajcak, “kendilerinin, uluslararası toplum olarak, bunu kabul edemeyeceklerini” öne sürdü.
“Tehlikeli bir meselenin kalıcılaşması tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ve bunun sonucunda Kıbrıs halkı için büyük problemler ortaya çıkacağını” da ileri süren Lajcak, “bugün, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin sürecin çıkmaza ulaştığı ve müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin ümitlerin de tükendiği izlenimine sahip oldukları bir zamanda, uluslararası hukuk ötesinde çözümlere yönelinmemesi gerektiğini” yineledi.
“Kıbrıs ve geniş bölge için, ileriye doğru tarihi bir adım atılması için hala umut var olduğunu” savunan Lajcak, Slovakya’nın ise bu hususta kendi rolünü oynamayı sürdürmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.