DOLAR 32,5079 -0.1%
EURO 34,9787 0.36%
ALTIN 2.434,080,46
BITCOIN 2073297-4,23%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lapta Huzurevi’ne İyilik Atölyesi ve Hobi Bahçesi yapıldı

Lapta Huzurevi’ne İyilik Atölyesi ve Hobi Bahçesi yapıldı

ABONE OL
08 Eylül 2022 10:50
Lapta Huzurevi’ne İyilik Atölyesi ve Hobi Bahçesi yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği’nin Lapta Huzurevi’ne yaptırdığı Mare Monte İyilik Atölyesi ve Hobi Bahçesi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Gecede ilk olarak Kıbrıs Sanat Bale ve Müzik okulu öğrencileri mini konser verdi.

Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk sözü olan Kuzey Kıbrıs Mare Monte Girişimci Yardımseverler Derneği Başkanı Şeniz Berkin, hayata geçirilen proje ile yaşlıların boş zamanlarını daha aktif ve sosyal değerlendireceklerini belirtti.

Lapta huzurevi sorumlusu Ahmet Sakinoğlu da, derneğin iyilik atölyesi ve hobi bahçesinin yansıra yemekhane mutfağı ve masalarını yenilediğini dile getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da etkinliğe katıldı. Taçoy, konuşmasında, yaşlılığın bir süreç olduğuna işaret ederek, bakanlık olarak amaçlarının yaşlılara en iyi hizmeti vermek olduğunu söyledi.

“Huzurevlerini sadece bakıma muhtaç yaşlıların değil gündüz ihtiyaç duyan insanların da kullanabilecekleri, hoşça vakit geçirebilecekleri atölyelerden ya da sosyal saatlerden faydalanabilecekleri alanlar haline getirmeyi düşünüyoruz” diyen Tacoy, açılacak atölyenin yeni bir vizyonun ilk adımı olduğunu vurguladı.

Bakan Taçoy, yeni huzurevi projesi ihalesinin 1 Eylül’de sonuçlandığını ve Ekim ayInda birinci etap çalışmalarının başlayacağını kaydederek, yeni huzurevinin eski yerinde en kısa surede hizmete gireceğini belitti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, bakanlık ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde neler yapılabileceğinin güzel bir örneğinin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tatar, devletin imkanlar ölçüsünde yardım ve bakıma muhtaç olanlara en iyi hizmeti verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Mare Monte İyilik Atölyesi ve Hobi Bahçesi’nin açılışı yapıldı.

Törende katkı koyanlara teşekkür plaketi de verildi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.