DOLAR 32,4961 0.24%
EURO 34,6072 0.27%
ALTIN 2.496,210,54
BITCOIN 2045006-0,95%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Lapta’nın Kökleri ve Unutulan Meslekleri” seyirciyle buluşuyor

“Lapta’nın Kökleri ve Unutulan Meslekleri” seyirciyle buluşuyor

ABONE OL
28 Ekim 2022 21:12
“Lapta’nın Kökleri ve Unutulan Meslekleri” seyirciyle buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği’nin, ikinci belgeseli olan “Lapta’nın Kökleri ve Kaybolan Meslekleri” filminin Galası 30 Ekim Pazar akşamı saat 18.00’de Le Chateau Lambousa Otel’de yapılacak.

Lapta Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sultan Keskinel, belgeselle ilgli BRT Haber’e yaptığı açıklamada, belgeselin Lapta’nın kökleri ve Kaybolan Meslekleri konulu doksanar dakikalık iki ayrı bölümden oluştuğunu belirtti.

Keskinel, belgesel için Lapta ile ilgili birçok araştırması bulunan Halil Burukhan ve Lapta’lı ailelerin bilgilerine de başvurduklarını belirtti.

Belgeselde, kök Laptalı olan, yerli ailelerin köklerinin nereye dayandığını ve aile bağlarını araştırarak kayıt altına aldıklarını dile getiren Keskinel, bunun Lapta asıllı gençlere bırakılacak önemli bir miras olduğunu kaydetti.

Sultan Keskinel, Lapta’da yörenin adıyla anılan birçok meslek olduğunu ancak bugün bunların çoğunun zaman içinde yitip gittiğini da anlattı.

Keskinel, dernek olarak, Lapta’yla özdeşleşen mesleklerin yaşatılarak, geleceğe aktarılması için çalışma başlattıklarını da ifade etti.

Keskinel, bu bağlamda dernek binasında, Lapta Hesap İşi, sandık oymacılığı, kanepe yapımı gibi alanlarda kurslar başlattıklarını ve kurslara kayıtların devam ettiğini ifade etti..BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.