DOLAR 32,4495 -0.13%
EURO 34,7452 -0.68%
ALTIN 2.435,860,00
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lefkoşa’da Şehitler Anıtı ve Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi

Lefkoşa’da Şehitler Anıtı ve Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi

ABONE OL
15 Kasım 2021 15:02
Lefkoşa’da Şehitler Anıtı ve Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle başkent Lefkoşa’da ilk tören Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Törende, anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde Bayraklar göndere çekilerek, Anıt Özel Defteri imzalandı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Lefkoşa’daki ikinci tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

Törende, protokol sırasına göre anıta çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilerek, anıt özel defteri imzalandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Atatürk Anıtı özel defterine şunları yazdı:

“Bugün Kıbrıs Türk halkının eğitim düzeyi yüksek, sorgulayan ve özgürlüklerine sahip çıkan bir toplum ise bu sizin ilke ve inkılaplarınız sayesindedir. Sizlerin Anadolu’da verdiği bağımsızlık mücadelesi Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine olan inancını arttırmıştır.

Kıbrıs Türkü geçmişte nasıl bağımsızlığına, topağına ve egemenliğine sahip çıkmışsa bugün de o doğrultuda, o azimle, devletimize, toprağımıza ve egemenliğimize sahip çıkmaya devam edecektir.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Türkü’nün hürriyet ve egemenlik mücadelesi sonucu, aziz şehitlerimizin canları ve kanları pahasına kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti müreffeh yarınlara emin adımlarla yürümektedir.

Kıbrıs Türk Halkı’nın meşru mücadelesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ahdi ve tarihi sorumluluğunu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığımızı manevi huzurunuzda bir kez daha teyit ediyoruz.”

Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ise şunları yazdı:

“Bağrından çıktığı milletinin sevgi ve güveninden güç alan Türk Silahlı Kuvvetleri, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanarak, hak ve menfaatleri korumaya, garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmayı sürdürecek ve hiçbir oldubittiye müsaade etmeyecektir.”

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.