DOLAR 32,3776 0.17%
EURO 35,1075 -0.01%
ALTIN 2.324,600,24
BITCOIN 2278908-1,09%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Limnidi-Aşağı Pirgo barikatı açılıyor

Limnidi-Aşağı Pirgo barikatı açılıyor

ABONE OL
25 Haziran 2020 10:18
Limnidi-Aşağı Pirgo barikatı açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZATESİ- Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında önceki akşam üzeri gerçekleşen ve sınır kapılarından geçişler konusunun ele alındığı telefon görüşmesi, bugünkü gazetelerde yer buldu.
Politis “Kıbrıs Türk Tarafından Limnidi Barikatının Hafta İçerisinde Açılacağı Teyidi… Vatandaş Gruplarından Test Tepkileri” başlıklı haberinde, telefon görüşmesinin ana konusunun “Limnidi” (Yeşilırmak) sınır kapısının açılması olduğunu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Anastasiadis’e bahse konu kapı meselesinin hafta sonuna kadar çözüleceğini söylediğini yazdı.
Rum Başkanlık Sarayı’nın, Yeşilırmak kapısının açılmaması nedeniyle gerek KKTC gerek BM Barış Gücü nezdinde sert girişimlerde bulunduğunu belirten gazete, Ada’da bulunan Genel Sekreter’in Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar’ın bu konuda KKTC ile somut temaslarda bulunduğunu, Akıncı’nın telefon görüşmelerinde söylediklerinin de bunu teyit ettiğini kaydetti.
Gazete devamla Rum yönetiminin, KKTC-Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarından geçişlere getirdiği kategorilerden, her geçişlerinde son 72 saat içerisinde yaptırılmış PCR testi ibraz etme zorunluluğu getirdiği kategoride yer alan ancak haftada birkaç kez kapılardan geçiş yapması gereken kişilerin, Rum yönetiminin bu kararına tepki gösterdiğini haber verdi.
Habere göre Rum yönetiminin bu kararı nedeniyle mağduriyet yaşayanlar arasında KKTC’de yaşayan Rum ve Maronitler ve bunların Rum tarafında yaşayan yakınları, tarlalarını işlemek için geçiş yapması gereken Maronit çiftçiler, Kıbrıslı Türk veya Rumlarla ilişkisi olanlar, boşanmış çocuklu ve mahkeme kararı uyarınca çocuklarını haftanın belirli günü görmesi gerekenler bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.