DOLAR 32,5737 0.1%
EURO 35,0096 0.48%
ALTIN 2.431,720,37
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lindsay;  AB tarafsız değil

Lindsay; AB tarafsız değil

ABONE OL
22 Mart 2018 11:03
Lindsay;  AB tarafsız değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum gazetelerinde dün , “Brussels Time” adlı gazetede yayınlanan, Kıbrıs sorunuyla ilgili ve özünde, çözüm bulunmazsa, adanın Türkiye’ye ilhak edilebileceği iddiasının bulunduğu habere yer verildi.
Fileleftheros gazetesi, ilgili haberi yukarıdaki başlıkla aktarırken, “Brussels Time” gazetesindeki habere “Kıbrıs Sorunu: Zaman Çözüm Baskısı Yapıyor-Çözümsüzlük Adanın Kuzey Kısmını Türkiye’ye Bağlayabilir” başlıklarının atıldığını yazdı.
Habere göre “Brussels Time” gazetesi, BM himayesindeki prosedüre rağmen, Kıbrıs sorununa çözüm bulunamadığını belirtirken, 2017’deki sürecin, 10 günlük müzakerelerin ardından çöktüğünü ve tarafların, başarısız sonuç için birbirini suçladığını kaydetti.
Haberde, siyaset bilimci ve İngiliz müzakere heyeti üyesi James Ker-Lindsay’in, “European Policy Center”da (düşünce kuruluşu) yaptığı konuşmada, iki toplum arasındaki görüş ayrılıklarının aşılmasını engelleyen sebeplerden bahsettiği ifade edildi.
Habere göre Lindsay, Crans-Montana’da tarihi bir fırsat kaçırıldığını ve çözüme, daha önce hiç bu kadar yaklaşılmadığını kaydederken, dönüşümlü başkanlık, Güzelyurt’un iadesi ve güvenlik-adadaki askerin çekilmesi konularında yaşanan anlaşmazlıkların, müzakerelerin çökmesine neden olduğunu öne sürdü.
Türkiye’nin, adadaki askerinin bir kısmını çekeceğini söylediğini; ancak sayı ve zaman konusunda net bilgi vermediğini belirten Lindsay, Türkiye kökenli vatandaşların da hassas bir konu olduğunu ve sayısı net olarak belli olmayan bu vatandaşların, insani sebeplerden ötürü adada kalmalarına müsaade edilmesi gerektiğini ifade etti.
Habere göre Lindsay, AB’nin Kıbrıs sorununda aracı rolü üstlenmesinin iyi bir fikir olmadığını, çünkü tarafsız kalmasının imkansız olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.