DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lute için taahhüt yeterli değil

Lute için taahhüt yeterli değil

ABONE OL
08 Ağustos 2018 09:08
Lute için taahhüt yeterli değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunuyla ilgili geçici olarak görevlendirdiği Jane Hole Lute’un, taraflardan taahhütten daha fazlasını beklediği iddia edildi.
Politis gazetesi, “Taahhüt Yeterli Değil… Lute Guterres Çerçevesiyle İlgili Liderlerin Anlaşmasını Bekliyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Lute’un, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le yaptığı görüşmede belirttiği üzere, BM Genel Sekreteri’nin, (liderlerden) sürecin yeniden ilerlemesi için Guterres çerçevesi temelinde tartışacaklarına dair bir taahhütten fazlasını beklediğini savundu.
Kıbrıs Rum tarafının; Guterres, Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında üçlü görüşme yapılmasına hazır olduğunu beyan ettiğine işaret eden gazete, bu yönde liderlerin beklentilerine ilişkin iddialara yer verdi.
Kaynaklara göre, Lute’un, Kıbrıs Rum tarafının, sürecin Crans Montana’da kaldığı yerden devam edeceğine dair tezini yorumlarken, bunun yeterli olmadığını Anastasiadis’e söylediğini aktaran gazete, bir diğer değişle, Lute’un, sürecin çöküşünün ardından Guterres’in bir çok kez verdiği mesajı tekrarladığını belirtti.
Gazete, Genel Sekreter Guterres’in, Kıbrıs sorununa yeniden müdahil olmak için iki toplum arasında, ve Guterres çerçevesinin altı noktasında da anlaşmazlıklar arasında nasıl köprü kurulacağı konusunda belirli bir şekilde bir anlaşma olmasını beklediğini iddia etti.
Kıbrıs Rum tarafının, iyi niyet misyonu aracılığıyla, Akıncı ile bir görüşme ayarlanmasını istediğini öne süren gazete, ancak Kıbrıs Türk tarafının böyle bir şey için istekli görünmediğini savundu.
Gazete Kıbrıs’taki BM yetkililerinin de, atılacak adımlarla ilgili çalışmalarda yetkinin Guterres’te olduğunu düşündüklerini belirten gazete, Guterres’in bunu (yetkiyi) Lute’un ellerine bıraktığını savundu.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.