DOLAR 32,2568 -0.01%
EURO 34,6961 -0.07%
ALTIN 2.403,130,13
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lute’un  raporu bekleniyor

Lute’un raporu bekleniyor

ABONE OL
11 Eylül 2018 09:16
Lute’un  raporu bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alithia gazetesi , BM Genel Kurulu ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un raporunun beklenmesi ışığında Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlaması çalışmalarının azalmadan devam ettiğini yazdı.
Habere göre, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis “TVONE’”a yaptığı açıklamada herkesin, anların önemini çok iyi anladığını kaydederek, özlü temaslardan da söz etti.
Mevcut durumun, Kıbrıs sorununun çözümünü teşkil edemeyeceğinin herkes tarafından anlaşıldığını savunan Hristodulidis, şu aşamada Lute’un temasları içerisinde, sadece müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden başlamasına olanak sağlayacak olguların değil en kısa zamanda olumlu sonuçlara yönelik gerçek perspektiflerin de var olması temennisinde bulunmalarının mümkün olduğunu ifade etti.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile Çarşamba günü yapacağı görüşmeden de söz eden Hristodulidis, bunun özlü öneme sahip olduğunu, bir yandan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapılan diğer yandan ise Lute ile yapılacak olan temaslar konusunda bilgi sahibi olacaklarını belirtti.
Hristodulidis açıklamasında ayrıca bilgilendirmenin göz önünde bulundurulmasıyla ileriki adımlar için zeminlerin nasıl ortaya çıktığına bakacaklarını da ifade etti.
Hristodulidis, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile birlikte önemli bir ziyaret için İsrail’e gideceklerini, bunun için de bir hazırlığın yapıldığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.