DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.440,940,21
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macron Akıncı’yı kullanıyor

Macron Akıncı’yı kullanıyor

ABONE OL
17 Ekim 2019 07:32
Macron Akıncı’yı kullanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Erdoğan “KKTC Cumhurbaşkanı’nın Barış Pınarı harekatı ile ilgili açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” diye soran Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a yanıt verdi; “’Ne zamandan beri KKTC’yi tanıyorsunuz?”

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan’daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 7. Zirvesi ile Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“BEŞ DEVLET BİR MİLET OLDUK”
Türk Konseyi’nin 10’ncu kuruluş yıl dönümünün en önemli zenginliğinin Özbekistan’ın tabii üyeliğe geçmesi olduğunu belirten Erdoğan, “Şu anda üye sayısı beş oldu. Onun için ben de ‘İki devlet, bir millet’ ifadesine yenisini ilave ettim. Şimdi ‘Beş devlet, bir millet’ olduk. Eğer Türkmenistan da buna katılırsa o zaman ‘Altı devlet, bir millet’ olacağız. Şimdi tam ‘yahşi’ oldu.” ifadelerini kullandı.
Bu arada Macaristan’ın da Türk Konseyi’ne gözlemci üye olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
“Macaristan’ın tabii farklı desteği de oldu. Budapeşte’de güzel bir ofis verdiler. Çok ciddi bir mali kaynak da verdiler. Üyelere neredeyse yük yok, sadece eleman verecekler. Onların maaşlarını da karşılayacaklar. Bu şekilde Türk Konseyi Avrupa’ya girmiş oluyor. Macaristan’da Kıpçakların yeri varmış. 100 bine yakın Kıpçak varmış. ‘Bizde Atilla çoktur. Neredeyse her mahallede bir Atilla bulursunuz.’ dedim. Şu anda Budapeşte Türk Konseyi için önemli bir yer konumuna gelecek. Bizim de önümüzdeki ay bir Macaristan ziyaretimiz olacak.
Türk dünyasının birlik, beraberlik ve istikrarı, huzuru bizim için stratejik önceliğe sahiptir. Aramızdaki dayanışmayı artırmak için de çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Türk dünyası bizim dış politika vizyonumuzun önemli bir parçasıdır. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerimizi son 16 yılda her alanda geliştirdik. Gerek genç nüfus gerek doğal kaynakları gerek ekonomik potansiyeli ile Türk dünyasının geleceğinin aydınlık olduğuna inanıyorum. Yeter ki akıllı, gerçekten başarılı bir sevk ve idareye sahip olsun.”
“NE ZAMANDAN BERİ KKTC’Yİ TANIYORSUNUZ?”
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, “Macron da ‘KKTC Cumhurbaşkanı’nın harekat ile açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ diye sordu. Ben de sordum ‘Ne zamandan beri KKTC’yi tanıyorsunuz?” dediğini belirtirken, “Mültecilere kapıları açarız dediniz. Kafanızda bir takvim ve kırmızı çizgi var mı. Şu olursa mülteciler için kapıları açarız kırmızı çizgimiz var mı?” sorusuna da “Şu anda konu masa üstünde. Hatta AB üyesi ülkelerin bazıları keşke kapıları açsanız dediler.” cevabını verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.