DOLAR 32,5994 0.37%
EURO 34,7537 0.01%
ALTIN 2.497,470,54
BITCOIN 20234881,85%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mağusa’da Anadolu rüzgarı

Mağusa’da Anadolu rüzgarı

ABONE OL
22 Mayıs 2022 14:46
Mağusa’da Anadolu rüzgarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Gazimağusa Belediyesi ve Anadolu Mahallesi Muhtarlığı işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen ” Yöresel Anadolu Kültür Festivali” nin 6.sı yapıldı.

Maraş Bölgesinin Anadolu Mahallesi’nde gerçekleştirilen renkli etkinlikte hem yöresel yiyecek ve giyecekler tanıtıldı hem de müzik ve çeşitli etkinliklerle katılımcıların keyifli bir gün geçirmesi sağlandı.

Etkinlikte konuşan Gazmağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 2 yıl aradan sonra böylesi yöresel bir etkinliği gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kentin bünyesinde çok değişik kültürleri barındırdığını, burada da yörük kültürünün yaşatılmasına imkan tanındığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre, Kültür ve Gençlik Bakanı Fikri Ataoğlu da Anadolu kültürünün yaygınlaştırılması için yapılan bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Ataoğlu, tüm kültürlerin bir arada harmanlanıp kaynaşması yönünde bir etkinlik yapmayı hedeflediklerini söyleyerek, bu tür etkinliklerin halka katma değer sağladığını anımsattı ve bunların devamını diledi.

Başbakan Ünal Üstel de etkinliğe katılarak yöre halkı ile bir araya geldi.

Üstel burada yaptığı kısa açıklamada uzun bir pandemi sürecinden sonra ülkenin festivallerle renklenmesinin mutluluk verici  olduğunu dile getirdi.

Üstel, Anadolu mahallesinin yöresel festivalinde her kültüre ait ürünleri bulmanın mümkün olduğunu hatırlattı ve halkın coşkusunun da kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de kültür,sanat etkinliklerinin önemine değindi.

Töre, bu tür etkinliklerin Türk kültürü, Türk birliğini oluşturduğunu dile getirdi ve bu kültürlerin Anadolu ile içli dışlı olan Kıbrıs Türk halkının bu kültürleri ne denli benimsediğini ortaya koyduğunu kaydetti.
BRT
 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.