DOLAR 32,3865 0.19%
EURO 35,0586 -0.1%
ALTIN 2.325,220,26
BITCOIN 2268902-1,63%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MAKAMER ‘Kadına Şiddete Hayır!’  yürüyüşü yaptı

MAKAMER ‘Kadına Şiddete Hayır!’ yürüyüşü yaptı

ABONE OL
26 Kasım 2022 07:47
MAKAMER ‘Kadına Şiddete Hayır!’  yürüyüşü yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER), 13 sivil toplum örgütü işbirliğinde etkinlik düzenledi.

DAÜ Çemberinde ellerinde ” öldüren sevgi istemiyoruz, kadınım özgürüm farkındayım” şeklinde yazılı çeşitli pankartlar taşıyarak toplanan kadın örgütler, ilk olarak günün anlam ve önemine yönelik basın açıklaması yaptılar..

Kadın örgütler adına konuşan Sevgül Uzkan, 25 Kasım’ın, 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı verilen mücadelenin sembolü olduğunu belirterek, günümüzde de faili meçhul kadın cinayetleri, cinsel baskı, çocuk istismarı gibi konuların yaygınlaştığını anımsattı ve bu durumu görmezden gelmenin mümkün olmadığını kaydetti.

Uzkan, devletin en birinci görevinin kamusal sağlık ve eğitim hizmeti, sosyal hizmetler başta olmak üzere kamu hizmetlerini nitelikli bir şekilde halka sunmak için ekonomik düzenlemeler yapıp, her bireyin insanca yaşamasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Uzkan ücretsiz yaşlı bakım evleri, kamusal kreşler, sağlıktaki eksikliklerin kadına yüklenen sorumluluğu artırdığını ifade ederek, bunlara son vermek adına bir takım talepleri olduğunu söyleyerek bu taleplerini dile getirdi.

Her bölgeye kadın sığınma evleri ve şiddet önleme merkezleri kurulmasını, kadına yönelik şiddet suçlarına ağır teminat koşullarının getirilmesini, alo 183 ihbar hattının vardiya sistemine geçirilmesini, sosyal hizmetlere daha fazla bütçe ve personel tahsis edilmesini,Toplumsal cinsiyet eşitliği dairesine uzman kadroların istihdam edilmesini, her bölgeye kamusal kreşlerin açılıp çocuk izlem merkezlerinin hayata geçirilmesini arzu ettiklerine dikkati çekti.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.