DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2073557-2,30%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Malas; Türkiye’ye karşı mücadele edelim

Malas; Türkiye’ye karşı mücadele edelim

ABONE OL
31 Ocak 2018 13:31
Malas; Türkiye’ye karşı mücadele edelim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malas:  Yeniden birleşme için siyasi kararlılık yetmez, toplumsal katılım da gerekir. Birkaç gün önce elverişsiz şartlar altında Türkiye’ye karşı ayağa kalkan ve Kıbrıs Türk toplumunda büyük bir maya olduğu net mesajını veren Kıbrıslı Türklere teşekkür ederim. Bunu, ülkemizi, toplumu ve ekonomiyi yeniden birleştirmek için değerlendirmeliyiz ve birlikte mücadele etmeliyiz

Fileletheros gazetesi ikinci tura kalan AKEL destekli  Stavros Malas’ın ilk açıklamasını çok dikkatli, yanlış anlamaları önlemek maksadıyla kelimeleri seçerek yaptığına ve gazetecilerin sorularına cevap vermemeyi tercih ettiğine dikkat çekti.

Habere göre, “Halk sözünü söyledi. Büyük bir toplumsal çoğunluk artık gerçek, yaratıcı ve ümit verici bir değişim isteğini dile getirdi” diyen Malas, “Dünü geride bırakın,  geçmişin ayrılıklarına son verin” ifadesini kullandı.

Malas özetle şunları söyledi:

“İkinci tura doğru hep birlikte ulusal birliğin temellerini atacağız. Seçim sonrası büyük gücümüz olacak. Halkı partisel tercihlerini ve ideolojik inançlarını aşmaya çağırıyorum.  İki adayın tezlerini samimiyetle tartsınlar. Olanaklarını, vaatlerini, niteliklerini kıyaslasınlar. Yeniyi eskiden ayırsınlar.  Bütün Kıbrıslıların toplumsal birliği için, toplumsal geniş kabul, itibar ve güven ittifakı. Ancak böyle bir ittifak bizi daha iyi bir yarına götürür.”

Haravgi, Malas’ın Kıbrıslı Türklere de mesaj verdiğine dikkat çekti. Habere göre “Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız seçimi endişeyle takip ediyor” diyen Malas özetle şunları söyledi:

“Ülkemiz, özgüvenle yeniden birleşme hedefine kararlı adımlarla ilerleyebilir. Yeniden birleşme için siyasi kararlılık yetmez, toplumsal katılım da gerekir. Birkaç gün önce elverişsiz şartlar altında Türkiye’ye karşı ayağa kalkan ve Kıbrıs Türk toplumunda büyük bir maya olduğu net mesajını veren Kıbrıslı Türklere teşekkür ederim. Bunu, ülkemizi, toplumu ve ekonomiyi yeniden birleştirmek için değerlendirmeliyiz.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.