DOLAR 32,5969 0.37%
EURO 34,8054 0.19%
ALTIN 2.495,020,44
BITCOIN 20989545,19%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maliye Bakanı Şan, Halk Bankası Ülke Müdürü Özen’i kabul etti

Maliye Bakanı Şan, Halk Bankası Ülke Müdürü Özen’i kabul etti

ABONE OL
27 Ekim 2022 15:07
Maliye Bakanı Şan, Halk Bankası Ülke Müdürü Özen’i kabul etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maliye Bakanı Alişan Şan, Halk Bankası Ülke Müdürü Sevda Özen’i kabul etti.

Ziyarette, Halk Bankası Ülke Müdürü Sevda Özen’e, Halk Bankası Ülke Müdür Yardımcısı Sadun Çağlar ile Halk Bankası Lefkoşa Şube Müdürü Hayrettin Kaya’da eşlik etti.
Maliye Bakanı Alişan Şan, Halk Bankası yönetimine ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, ülkeye ve ekonomiye katkı sağlayacak, ülkenin gelişmesi ve halkın refahı için tüm paydaşlarla her alanda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Şan; “Özel sektörden gelen bir siyasetçi olmamın ötesinde, Türk ulusunun bir mensubu ve bir vatandaş olarak; halkın, esnafın, iş dünyasının yanında olan, ekonomik refahın yükseltilmesi için çalışan herkesi ve herkesimi destekliyor, işbirliğine daima hazır olduğumu bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

Maliye Bakanlığı görevine atanmasından bu yana halk için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğüne dikkati çeken Bakan Şan, halkın ve birçok kesiminin de manevi gücünü yanında hissettiğini, yaklaşık 45 yıldır ülkeye hizmet eden Halk Bankası’nın da ülke ekonomisinin gelişmesi için desteğini artırarak devam ettirmesini temenni etti.
Maliye Bakanı Alişan Şan ayrıca etkinliklerde sosyal sorumluluk üstlenen kuruma teşekkür ederek, bunun daha birçok kuruma örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Halk Bankası Ülke Müdürü Sevda Özen’de görüşmede, Türkiye Halk Bankası’nın temellerinin 1933 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nde küçük esnafın desteklenmesi amacı ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulduğunu ve 1938 yılında faaliyete geçtiğini ifade etti.

Özen, 85’inci yılını karşılamakta olan köklü bir kamu bankası olarak, önümüzdeki yılda KKTC’nde 45. yılını gururla kutlayacak olan Halk Bankası’nın, KKTC’nin ekonomisinin gelişmesi, Kıbrıs Türk Halkı’nın refah seviyesinin yükseltmesi, esnafın ve iş dünyasının da desteklenmesi için çalışmalarını geliştirerek devam ettiğini iletti.

Kurulduğu günden bu yana, esnafın yanında ve ona destek veren bir misyonu benimsediklerinin altını çizen Özen, özellikle esnafı destekleme ve sektörü geliştirme konusunda aktif bir rol aldıklarını, ayrıca 2022 yılı itibarı ile de kadın girişimcilere iş kurma ve geliştirmeleri için kredi imkânlarını artırdıklarını belirtti.

Halk Bankası Ülke Müdürü Sevda Özen; “Önce Halk, Sonra Bankayız’ sloganıyla yola çıkan Halk Bankası ciddi anlamda, vatandaşın, esnafın, kadın girişimcinin yanında. Örneğin, kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyor, onların girişimci olmalarını, ya da girişimci olarak başlattıkları işlerini daha da büyütmeleri için gerekli her türlü kredi desteğini sağlıyor ve finansal bilgilendirme konularında yanlarında olmaya devam ediyoruz. Esnafımızın ise her zaman olduğu gibi yanındayız. Bugün itibarı ile esnaf kredilerimiz yıllık Türk Lirası yüzde yedi buçuk. Esnafımızın düşük faiz oranları ile rahat ödeyebilecekleri finansal imkânlar sağlıyoruz. Bu çabalarımızın ekonomiye katkı sağladığını görmek bizleri mutlu ediyor” dedi.

Halk Bankası Ülke Müdürü Sevda Özen ayrıca, memlekete hizmet anlamında KKTC’deki kurum ve kuruluşlar ile ilişkileri daha ileri noktalara taşımayı hedeflediklerini ve toplum yararına ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak hususlarda işbirliğine hazır olduklarına vurgu yaptı.
Özen son olarak, Halk Bankası şube sayısının KKTC’de 2022 yılı itibariyle 5 şubeye ulaştığını, ilerleyen dönemlerde de şubeleşmeye devam ederek halka hizmeti sürdüreceklerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.